Pse gjaku nga anusi


Për të gjetur shkaqet e mundshme të pranisë së gjakut në jashtëqitjen apo pamjen e gjakderdhje nga anusi në fëmijët e të gjitha moshave, zgjidhni situatën që më me saktësi përshkruan problemin tuaj: Një fëmijë nën një vit + diarre të shpeshta mbuluar me vija me gjak dhe mukusit, i cili përsëritet në mënyrë periodike për disa javë + (ndoshta) skuqje të lëkurës + (ndoshta) shtim i dobët në peshë Shpesh: Alergji për lopë të qumështit ose alergji të tjera ushqimore të qumështit të lopës apo ushqim tjetër është shkaku kryesor i stol gjakut-vija-vija te fëmijët nën një vit marrjes përzierjet artificiale ose ushqim të përzier. Mes alergji, Mukoza e zorrëve ndezur fort, dhe duke kaluar ajo anijet bëhet i brishtë dhe të fillojnë të rrjedh gjak.

Simptoma të tjera të alergjive mund të jetë i nxituar (i kuq, i përafërt, lëvozhgë fytyrës, bërrylat, këmbët, abdomen) + (nganjëherë) disa vonesë në shtim në peshë. Në foshnjat alergjik ndaj qumështit të lopës është një nga arsyet kryesore për humbjen e ngadaltë por e zgjatur të gjakut dhe për këtë arsye zhvillimi i një anemi të fortë. Nëse ju shikoni një fëmijë më lart simptoma ose nëse gjak gjenden në mënyrë të përsëritur në anemi e fëmijës suaj (pavarësisht nga fakti se ju jepni shtesa tuaj hekuri fëmijë) - të jetë i sigurt për të të treguar mjekun e fëmijës suaj. Për të zgjidhur problemin, mjeku juaj mund të ju këshilloj për të transferuar fëmijën të një përzierje të veçantë (shih. Trajtimi përzierje për të ushqyerit e fëmijëve), plotësisht ose pjesërisht ushqime të liruara ose eliminuar produktet e qumështit nga dietën tuaj, nëse fëmija është ushqyer me gji.

Shumë të rralla: dështimi Laktazna Laktazna mangësi mund të shkaktojë gjak në jashtëqitjen në foshnjat që janë të dhënies së gjirit ose formula qumësht artificial. Simptoma tjera mangësi lactase mund të jetë skuqje, shtim ngadalshëm peshe, anemia, e cila eshte rezistente ndaj trajtimit, konstipacionit. Siç e dini, mungesa kongjenitale lactase ndodh vetëm rrallë. Në anën tjetër, mungesa e fituar lactase ndodh shpesh e mjaftueshme, por ka gjithmonë një pasojë e sëmundjeve të tjera, jo një sëmundje të pavarur. Në këtë drejtim, diagnoza "mangësi lactase" duhet të përjashtohen të gjitha sëmundjet e tjera me simptoma të ngjashme ose sëmundje të tjera që mund të shkaktojnë çrregullime të përkohshme të asimilimit të lactose (alergji të qumështit, sëmundje celiac).