Capillaries Pse ia plas


Capillaries, enët e vogla të gjakut nëpërmjet të cilave gjaku qarkullon nëpër trup dhe ushqejnë çdo seksion mund të jetë me rritjen e presionit.

Të kapilarët formojnë një rrjetë mikroskopike, dhe nëse tensioni i gjakut është ngritur, ekziston një rrezik i lopanyya. Gjithashtu, faktorë të tjerë mund të jenë: muret e hollë e enëve të gjakut, avari nervor, stresi apo aktivitet të zgjatur fizik apo sport; gjendje e sëmurë dhe gjumë të varfër. Pse kapilarët ia plas? kjo ndodh në 2 grupe rastesh: pas ngushtimit dhe zgjerimin e rrjetit. Eshtë qartë se ky proces është i kontrolluar nga presioni përgjithshme gjakut në trup. Mund të ketë raste kur capillaries lëkurës çau nepermjet ekspozimit ndaj kimikateve, si dhe alergjive.

Capillaries ndjeshme për detergjenteve si detergjente apo dishwashing pastrues, shampo ose dush xhel. Disa bimë të shkaktojnë edhe kapilarët lopanyya. Në këtë rast, në qoftë se rrjeti i kuq vetëm rritet, ju duhet për të thirrur një ambulancë.


Për të zvogëluar rrezikun capillaries lopanyya duhet të jetë rregullisht të ushqyer pjesën e trupit të vitaminës C. Për shkak të kësaj çështje, i cili përmban jo vetëm një formë e drogës, por në shumë fruta dhe perime, përshpejton gjak, pra duke lëvizur kapilarët më të shpejtë, nuk ngecë në vend, dhe reduktuar dukshëm Rreziku i clots gjakut dhe krizave hypertensive. Duke shpërthyer kapilarët shpesh në njerëz që vuajnë nga artriti, encefalit, glaukoma dhe madje edhe ulcerat stomak. Në këtë rast, një trajtim të plotë të sëmundjes duke hequr pjesët e kuqe.

Kapilarët dhe ia plas nëse personi është një kohë e gjatë pa lëvizur ose të angazhuar në punë ulur. Kjo situatë është e rrezikshme sepse mund të ndodhë disa nekrozë të indit, në të cilën gjaku nuk ka arritur.

Është e rëndësishme jo vetëm për të ndryshuar pozicionin e çdo orë, por edhe vazhdimisht angazhohen akuzuar ose masazh.