Përse ia plas enët e gjakut


Çdo person i dytë është përballur me problemin që ia plas enët e gjakut në këmbë. Kjo ngatërresë ndodh kryesisht në gratë. Por jo të gjithë është duke u përpjekur për të zgjidhur këtë problem, edhe pse enët e thyera të gjakut të dhënë dhe parehati lidhur me faktin se shumë njerëz thjesht nuk e di se si të merren me telash.

Pse këmbët ia plas enët e gjakut e murit të enëve të gjakut është quajtur edhe teleanhioektaziyi venat nënlëkurore janë të Dilated enët e gjakut ose arteriet. Ato mund të jenë forma blu apo të kuqe dhe të ndryshme. Për shumë arsye që njerëzit mund të dilnin enët e gjakut në këmbë.


Gratë ia plas enët e gjakut kryesisht si rezultat i çekuilibër hormonal. Kjo mund të ndodhë gjatë shtatzënisë, si rezultat i lindjes së fëmijës. Gjithashtu si pasojë e cysts abortit, ovarian, mitrës. Anijet mund të vuajnë për shkak të dështimit të hormoneve seksuale femërore. Shumë shpesh ekziston një çekuilibër hormonal në trup përmes drogës hormonale.

Enët e gjakut ia plas në këmbë mund të jetë për shkak të stresit të zgjatur dhe të tepruar në këmbët e burrave dhe grave. Duke shpërthyer enët e shkaktuara nga lëndimet (sprains, bruises, fraktura, etj etj), dhomë me diell të fortë admirim. Shkaqet e trazirave të tilla mund të ngrirjes, peels kimike, dhe mosfunksionim i pėrshkueshmėrisė enëve të gjakut të lëkurës dhe dobësuar muret e tyre. Përveç kësaj, veglat prej këmbëve ia plas pothuajse të gjithë ata që vuajnë venat me variçe.

Nëse ju nuk i kushtoj vëmendje për pamjen e enëve të gjakut ia plas në këmbë, ata do të shfaqet në një shkallë të madhe, kështu që duhet të identifikojë shkaqet e tyre dhe të shpëtoj prej tij. Prandaj, në rast fatkeqësie më mirë që të kthehet për të profesionistëve. Por ka një pikë e mirë - metodë e ka hequr të enëve të gjakut ia plas është i pavarur nga shkaqet e tyre. Cilat metoda mund të shpëtoj të enëve të gjakut ia plas në këmbë ditët e sotme, ka shumë mënyra për të hequr qafe njollat ​​e pakëndshme blu ose të kuqe.

Ekspertët e emëruar procedurat e ndryshme në spitale. Një prej këtyre procedurave është mikroskleroterapiya. Gjatë manipulime të tilla hala veçanta hollë janë futur në damarët nënlëkurës një zgjidhje të veçantë të quajtur sclerosant.

Rezultati është i lidhjes anije dhe pas një kohë të shkrin njollë. Kjo procedurë është mjaft e gjatë, mund të zgjasë nga një orë e gjysmë në varësi të zonës së lëndimit. Në mjekësi estetike përdor këtë arritje ELOS koagulimin e ri. Në këtë procedurë, duke përdorur lazer dhe energji të lehta, frekuencë të lartë elektrik aktual biologjik.

Fshin enët e gjakut ia plas duke përdorur një thellësi depërtimit të energjisë së tyre të tanishme apo të lehta, dhe thellësia e ndikimit varet nga madhësia dhe kompleksiteti i spoteve vaskulare (secili veç e veç). Gjithashtu përdoret për të hequr efektet e ia plas kapilarët lazer. Gjatë këtij trajtimi rreze lazer ka efekte të dobishme për hemoglobinë. Ajo hemoglobinë akumulon energji dhe transferet atë në mur vaskulare. Pavarësisht nga fakti se nën ndikimin e lazer zhduket anije shtimi mund të shfaqet prerje, djegje dhe plagët.

Përkundër të gjitha këtyre procedurave, nuk ka asnjë garanci se rrjetë i ri vaskular më këmbë janë formuar përsëri. Në procedurat e veçanta mund të shpëtoj të enëve të gjakut ia plas dhe në shtëpi.

Ndihmë e madhe të shpëtoj të këtij probleme banjot terpentinë. Duke bërë banja e rregullta terpentinë pastrohen dhe restauruar sistemin kapilar në njerëz.

Si rezultat, enët e gjakut gradualisht zhduken. Ka gjithashtu një shumëllojshmëri të ushtrimeve që mund të bëhet në shtëpi. Këto ushtrime synojnë aktivizimin e qarkullimit të gjakut në kapilarët më mikroskopike.

Këto janë ushtrime të kryera ndërsa shtrirë në shpinë, heqjen këmbët e tij lart. Ajo duhet të jetë bërë lëvizje të ndryshme nën këmbë kështu që barra kryesore ra mbi të ulët mbrapa, hips dhe këmbët. Ngarkesës duhet të jetë i prekshëm. Por më e rëndësishmja, në këmbët e tij për të ndaluar anijet dilnin, ju eleminuar shkakun e paraqitjes së tyre, kontaktoni mjekun tuaj.