Pse hëna filloi më herët


Në sistemin e shëndoshë riprodhues të femrës punon si kurdisje. Menstruacioneve vjen çdo muaj për të njëjtën periudhë kohe zgjat 3-5 ditë vazhdimisht. Por jo çdo grua mund të krenohem me një cikël normal.

Një shumë prej atyre që menstruacioneve nuk vjen në kohë. Në këtë artikull ne do të flasim për pse hëna filloi periudhën e mëhershme. Grua Stresi është i kundërindikuar nervor është provuar shkencërisht fakt.

Stresi Lyuboyperenesennyy mund të shkaktojë shumë sëmundje të sistemit riprodhues. Prandaj, në qoftë se hëna erdhi para kohe, kjo mund të tregojë stresin e fundit miokardit. Në këtë rast, gruaja ka nevojë për më shumë pushim dhe pini larg nevojën qetësues.


Nëse muaj menstruacionet e ardhshme vjen në kohë, çdo gjë është normale. Ushqimi dhe abuzimi cikël Çdo organ kërkon sasi optimale të ushqyesve dhe vitaminat. Nëse një grua është e ulur në një dietë të rreptë, duke kufizuar veten për ushqim, ai fillon të mosfunksionim të sistemit riprodhues. Sidomos ajo është me vlerë duke i kushtuar vëmendje kur hëna erdhi një javë më parë dhe i përsëritur atë rregullisht.

Sigurisht, jo domosdoshmërisht krejtësisht shfuqizuar dietë, por është me rëndësi jetike për të diversifikuar dietën tuaj që do të mbushë vitamina të aksioneve trup, karbohidratet dhe ushqyesve të tjera. Ftohjet proceset inflamatore janë shpesh shkaku i abuzimit ciklit.

Nëse një grua është i infektuar me një të ftohtë, inflamacion mund të shkojnë më thellë, duke prekur organet e tjera. Infeksion seksual Pse muaj filloi më herët? Një arsye tjetër - prania e sëmundjeve infektive, sëmundjet seksualisht të transmetueshme. Dështimi hormonale, ndërsa duke marrë kontraceptivë për herë të parë një grua mund të vuajnë nga cikli abuzimit. Kjo ndodh nëse drogës nuk është e përshtatshme për të, ose ka pasur një dështim hormonal.

Në këtë rast, ju duhet të konsultoheni me një profesionist të anulojë marrjen e parave ose të zëvendësuar ato me të tjerët. Menopauza para fillimit të menopauzës tek gratë janë pothuajse gjithmonë shkelur cikël. Hëna mund të mbërrijë në fillim apo të qëndrojnë në dispozicion disa muaj. Nëse një grua të interesuar në përgjigjen në pyetjen: "Përse hëna ka filluar më herët dhe të përsëritur atë rregullisht? ", Pastaj ajo duhet të ekzaminohen për të përcaktuar fillimin e menopauzës dhe trajtim për të zbutur gjendjen.

Kur gjinekolog nevojë për ndihmë? Përcaktoni përse hëna filloi më herët afatit, ajo ndonjëherë është shumë e vështirë. Nëse shkeljen e një cikli të vetëm, arsye për shqetësim. Por, kur menstruacionet i rregullt nuk vjen në kohë, i shoqëruar nga të rënda dhimbje, apati, depresioni, të qenët i përgjumur dhe përgjumje, ju gjithmonë duhet të konsultoheni me një specialist. Gruaja e rëndësishme të mbani mend se në qoftë se hëna ardhur para kohe, kjo mund të çojë në anemi dhe sëmundje të tjera të rënda që lidhen me humbjen e gjakut.