Përse fëmijët janë të lindur Poshte


Tani përsëri në shtëpi, domethënë, shkaku i sindromi Daun. Në fakt, shkaqet e kësaj sëmundje nuk janë të shumta. Për më tepër, ajo është një.

Kjo - kromozom anomali. Fakti që një person normal vetëm Dyzet e gjashtë kromozome, por në njerëzit me sindromin Down e dyzet e shtatë. Ku bën kromozom shtesë? Dan kromozom është konsideruar të jetë rezultat i maturimit të dobësuar të gamete.

Në shpërndarjen normale të qelizave të papjekur embrion është divergjencë çiftëzohet kromozome në të cilën çdo gametë pjekur merr njëzet e tre kromozome. Sa për sindromin Down, kjo ndodh për shkak të një palë kromozom dështuar për të thyer. Si rezultat, fëmija është në magazinë ekstra kromozomi njëzet e një. Në mjekësi, kjo nerashozhdenie i quajtur Trisomy.


Ju lutem vini re se në disa raste mund të shënuara dhe anomalitë tjera kromozomale. Ndoshta shumë prej jush, pas leximit të këtij paragrafi shfaq plan tjetër studim që është një shkak i kromozomeve të tepërta? Kjo pyetje është me të vërtetë e rëndësishme.

Studimet klinike kanë treguar se zhvillimi i sindromin Down varet nga mosha e gruas shtatzënë. Më të vjetër nëna, më të larta kromozome probabilitet nerashozhdeniya.

Kjo është arsyeja pse mjekët këshillojnë kundër të gjithë botën për të dhënë grave të lindjes mbi tridhjetë e pesë vjet. Nëse vendosin për të shtatzanisë në këtë moshë, është më mirë për të shkuar nëpërmjet për të marrë një mostër të lëngut amniotik.

Me këtë procedurë ju mund ta instaloni përbërjen kromozomale e qelizave. Mosha e nënës ndikon shanset e konceptues një fëmijë me sindromin Down.

Nëse nënat 20-24, probabiliteti 1 deri n 1562, kur nëna e 35 dhe 39, atëherë 1-214, dhe mbi moshën 45, probabiliteti i 1 në 19. Edhe pse gjasat rritet me moshën dhe nënat, 80% e fëmijëve me këtë sindrom lindur për gratë nën moshën 35 vjeç. Kjo është për shkak të një normë më të lartë të lindjeve në këtë grup moshe. Sipas moshës më të fundit prindërore, veçanërisht gjatë 42 viteve, gjithashtu rrit rrezikun e sindromi. Hulumtimi aktual (si i 2008) tregoi se sindromi Poshte është shkaktuar nga ngjarje të rastit edhe në formimin e gamete dhe / ose shtatzënisë.

Sjellja dhe faktorët e mjedisit nuk i prekin. Unë do të shtoj që të shërohen nga kjo është e pamundur, pasi që ky mutacion në nivel kromozomeve. Unë kisha për të punuar në një qendër për fëmijët me sindromin Down dhe autizmit. Shpesh këta fëmijë mund të rritet pothuajse normale, njerëzit e duhura. që kanë të bëjnë me ta në teknika të veçanta dhe të përpiqen për të përshtatur ato për jetën në shoqëri.