Pse nxirë dhëmbët-1Përse dhëmbët e nxirë? Gjithkush dëshiron luftoi për të mbajtur dhëmbët e tyre të bardhë.

Shumë njerëz kanë dhëmbë që kanë një ngjyrë të verdhë, disa dhëmbë mund të kenë një ngjyrë ka filluar të thinjet, të tjerët kanë dhëmbë, e cila është e mendoi blu. Shumëllojshmëri Listuara e hije të ngjashme të smalt është normale.

 


Por të ngrënit dhëmbët kafe ngjyra ose blackish, kjo tregon praninë e anomalive të dukshme. Të gjithë të interesuarit sot, arsyet për dhëmbë të humbasin bardhësinë e tyre pse dhëmbë të nxirë?

Nxirje dhëmbët fl’është e lidhur me faktorë të ndryshëm, por në përgjithësi kjo është për shkak të kequshqyerjes rregullt dhe qëndrim të gabuar ndaj higjienës personale. Numri më i madh i sufferers zeza dhëmbët, është një grup i njerëzve që u përkasin duhanpirësve të rënda dhe tifozët brewed fort kafe ose çaj ngjitur në mënyrë të vendosur. Megjithatë, ju mund të gjeni mos pirja e duhanit, dhe ata që nuk e pi kafe të fortë dhe çaj, por ende ata vënë re dhëmb zi. Në mënyrë tipike, problemi i nxirje dhëmbët e atyre që i përkasin kësaj kategorie, e bën qëndrimin e gabuar për higjienën personale, duke përfshirë të kujdesshëm për të pastruar gojën. Me çdo ditë brushing neglizhimi, me kalimin e kohës, një mundësi e formimit të pllakave në sipërfaqen e pllakës smalt dhëmb në ndërveprim me ushqim të përditshëm.

Një tjetër arsye dhëmbët e zeza ritet mund të jetë fshehur në kariesit. Shtrirja e sëmundjes në zonat e prekura të kariesit të dhëmbëve, shkakton hije të ndryshme që mund të fillojnë të lehta kafe dhe fundin e zi natyrore. Gjithashtu, shkak i anomalive të tilla mund të jenë të lidhura’lidhur me fluorosis endemike. Në këtë sëmundje shfaqen njolla të errëta me kalimin e kohës që’janë në të njëjtat dhëmbëve. Ndonjëherë dhëmbët errësuar fenomen mund të jetë shkaktuar nga trauma shkaktuar më herët.

Në trauma të rënda ka thyer bundles vaskulare, dhe dhëmb në të vërtetë kthehet në të vdekur. Mos harroni se parandalimin në kohë të dhëmbëve, gjithmonë të sjellë përfitime më shumë se trajtimin e tyre. Me vizita të rregullta tek dentisti, probabilitetit të shmangur një sërë probleme rritet.

Si ju ndoshta e kuptoni pyetjen Përse dhëmbët e nxirë? Ju nuk mund të japë një përgjigje të qartë. Arsyet për këtë fenomen janë të shumta. Dhe në qoftë se ju keni nxirë dhëmbët, ju duhet të kontaktoni dentistin tuaj. Ndihmë problemi juaj mund përjetuar klinika të specializuara elitë Alexander Dante.

Jo vetëm që ai të kryejë një ekzaminim të plotë do të zbulojë shkakun e vërtetë nxirje e dhëmbëve, por edhe të jenë në gjendje për të kryer një trajtim efektiv për më shpejtë. Kërkoni ndihmë nga Dante Alexander mund të përfshihen në telefonin tuaj.