Përse rreziqet e pirjes së duhanit


Përshëndetje, miq të dashur, ju jeni në faqen e Medobaza. ru. Lexim i lumtur! Fakti se pirja e duhanit është e dëmshme për shëndetin e njeriut dhe të faktit të padiskutueshëm nuk kërkon prova.

Megjithatë, shumica e njerëzve e dinë se pirja e duhanit shkakton kancerin e mushkërive, të harrojmë që ky zakon mund të shkaktojë shumë probleme të tjera shëndetësore. Pirja e duhanit është dëmtues për shëndetin për shkak të numrit të madh të komponimeve të dëmshme që përmbajnë cigare. Më shumë se 4.000 komponimeve kimike dhe të paktën 400 substanca toksike gjendet në tymit të duhanit. Këto substanca për shumicën e duhanpirësve janë më të rrezikshme se nikotina.


Thithja e kimikateve tymi duhanit ndikojnë në çdo qelizë në trupin tuaj, duke shkaktuar mutacione, kancer dhe vdekje. Në veçanti, shkaku kancerit, amoniakut, arsenik, benzen, kadmiumit, monoksidit të karbonit, formaldehyde, plumbit, merkuri, naftalinë, etj Përveç kësaj, tymi i duhanit zbuluar elemente të ndryshme radioaktive, polonium, Cesium, jod.

Pasi trupi është rrezatuara brenda trupit tonë. Në fakt, një duhanpirës vetë vullnetarisht vret për kënaqësi të dyshimtë.

Mos harroni pirja e duhanit është dëmtues për shëndetin dhe të çon në vdekje. Zgjedhja është e juaja, që të vdes në agoni apo jetojnë! Kujdesuni për veten! PS Tregoni miqve tuaj për këtë!

Shto artikull në rrjetin social! Thanks!

Video mbi: mikrovalë të dëmshme? Masat paraprake dhe Mbrojtja
Të dëmshme për proteinave Shëndetësisë?

Prodhuesit Megjithatë, të fshehura
Pasojat e tmerrshme të Stop alkoolizmi, ajo është tepër vonë
Dëmtimi vaksinuar Ku vërtetën dhe fiction? A të vaksinohet fëmija? Merrni vendimin e duhur
E vërteta e tmerrshme për vaksinimet çfarë fshehur nga ne.