Çfarë ndodh nëse ju shkëput një nishan


Shumica e njerëzve aksidentalisht rips off një nishan, të tilla si rroje apo krehje. Atëherë mund të fillojnë që në mënyrë aktive të shtohen qelizat moles dëmtuara dhe kthyer atë në një tumor malinj.

Edhe një qelizë melanoma që merr në gjak, mund të arrijë në çdo organ të njeriut. Pastaj, qelizat të rriten për të formuar tumore të reja.

Melaninës qelizat e shpërndara në të gjitha indeve dhe organeve, kështu që t'i gjeni dhe për të hequr tumorin nuk është e mundur.


Që nga mundësia e përhapjes së qelizave është mjaft i madh, hiqni arsimin e lëkurës mund një mjek. Duke përdorur një lazer ose bisturi kirurg do të pastruar lëkurën nga moles, duke hequr qelizat e tepërt të melaninës.

Për të siguruar që mol nuk përmban qelizat malinje para se të hiqni për të bërë teste të veçanta.
Një dëmtim i vetëm mol rrallë çon në kancer, por nuk e shikojmë në mënyrë të rastësishme. Mol Zdershy, është e nevojshme që të djeg atë me peroksid hidrogjeni dhe aplikoni një fashë sterile.

Nëse një mol të zhveshur tërësisht, mjekët rekomandojnë vënien e saj në solucion fiziologjik dhe të marrë në spital për analiza në aspektin e melanoma. Ju duhet gjithashtu t'i referohet kirurg i cili do të hequr mbetjet e nishan dhe ju mbrojnë nga zhvillimit të sëmundjeve të tmerrshme.

Veçanërisht të kujdesshëm për të trajtuar moles që janë plagosur shpesh. Nëse mol është plagosur shumë shpesh, ju duhet të kërkoni kujdes mjekësor dhe për të hequr atë përgjithmonë.

Mos u frikësoni, por nuk duhet harruar se rreziku është mjaft e madhe, norma e vdekjeve nga melanoma është 70%, të tjera 30% sapo u kthye në kohë për të parë një mjek. Melanoma mund të ekzistojnë për vite, i maskuar si një mole të zakonshëm, dhe shprehin veten vetëm pas dëmtimit. Tani ju e dini se çfarë do të ndodhte nëse një rrip mol
- Asgjë e mirë.
Sigurisht, ne kemi përshkruar orarin më të keq, por siç thonë ata, të cilët paralajmëruan se armatosur.