Çfarë mund një fëmijë 3 vjet


Ajo që unë kam njohuri dhe të jetë një fëmijë i 3 vjet? Shumë prindër e bëri këtë pyetje. Në det të sotme të informacionit në lidhje me atë që aftësitë dhe njohuritë për të qenë një fëmijë i 3 vjet lehtë mund të merrni të hutuar dhe të humbur.

Kur ju të fillojnë të kuptojnë këtë, shpesh vetëm frustruese që këtu dhe kjo është fëmija im, dhe tjetri nuk është.

Pasi vizitoi mendimin se fëmija im është një person prapa në zhvillim.


Për të mërzitur fort lidhje me këtë ofertë ju disa detyra themelore mbi aftësitë dhe njohuritë, e cila është 3 vjet fëmija e vjetër duhet të përballen. Në qoftë se jo, ju duhet të mendoni se çka me të vërtetë humbur diku dhe duhet të dalë me, dhe në qoftë se e gjithë kjo nuk është ajo kufizon përsosjen e mëtejshme atje.
Përqëndrohet, t detyrat E pa u hutuar për rreth 5 minuta.; 3-4 për të gjetur dallimet në mes të objekteve; mbajtur një sy në 3-4 temë; 2 të gjetur objekt të ngjashme me njëri-tjetrin; kryejnë detyra për modelin e propozuar;
Për të qenë në gjendje për të kujtuar 3-4 fotografitë, di përmendsh disa strofave të lexoni tregim i shkurtër i përsëritur duke përdorur të rritur; mos harroni atë që ai bëri në mëngjes, pasdite, në mbrëmje; Share via përmbajtjes së kujtesës të imazhit nga pyetjet kryesore;
Për të qenë në gjendje për të gjetur në mjedis dhe një shumë të artikujve; shprehin fjalët e artikujve më pak ose më shumë; 3-4 krahasoni objektin në madhësi (gjerësi, lartësi, gjatësi);
Për të qenë në gjendje për t'iu përgjigjur pyetjeve; koordinojë fjalim në natyrë. duke përfshirë edhe rastin; Përdorimi korrekt i parafjalët në, më, mbi, nën, përdorin dënime me anëtarë homogjene;
Pretendon objekte të thjeshta dhe fenomenet e realitetit, duke direkte, rrumbullakosura, me pjerrësi, të gjata, të shkurtra, linjat intersecting; duke përsëritur lëvizjet e thjeshta të gjimnastikës gisht;
Duke e quajtur emrin tuaj; telefononi njerëzve, emrat rrethim e tij; telefononi 2-3 dhe druri shfaqur; në fjalët themelore përgjithësuar për të gjetur sende (mëso "këpucë", "mobilje" enët "); di dhe e quajnë 6 ngjyrat primare; dallimin midis stinëve; emrin dhe detajet e artikujve të rëndësishme. Gjej imazhin artikujt e njëjtë për të përcaktuar ngjyrën e tyre;
Vizatoni në një copë të tillë që 2 shtëpi dhe 2 arinj dhe vizatoni një rrugë nga secili mban të shtëpisë.

Është e dëshirueshme që këto rrugë të ndërpritet.
Oferta sytë fëmija juaj të ndjekim rrugën e çdo mban për shtëpinë e tij dhe të shohim kush jeton ku. Nëse një fëmijë mund ta bëjë këtë me sy, pastaj i pyet ata për të mbajtur një gisht në rrugën e duhur;
Përshkruajë 3-4 artikuj mënyrë që ata janë të mbivendosur mbi njëri tjetrin). Oferta fëmija juaj të gjetur objekte të fshehura aty;
Sugjeroni gjeni disa dallime në të imazhit (mace gri-kuq në një top, kubike tjetër, etj etj). Nëse fëmija nuk mund, atëherë pyesni atë pyetje drejtuese.

Ne e konsiderojmë një pamje të 3-4 artikujve. Fëmija duhet të quhet objekte. Mbyllni librin dhe ju lutem mos harroni se ajo është tërhequr;
Ne e konsiderojmë një foto ku, për shembull, macja e mban topin belchonok mbajtjen mollë dhe kutinë e miut me një hark.
Në një tjetër foto kafshëve vetëm dhe objekteve. Ne duhet të kujtojmë kush dhe çfarë mbajtur;
Mos harroni heronjve përrallë "Gingerbread Man".

Kush u takua me copë parë. Përmend në foto që përshkruan kafshët;
Ne e konsiderojnë 2 fotot. E para - lepur nën ombrellën, shiu, kërpudhat të rritet.

Në një tjetër foto - dielli, manaferrat, kërpudha jo ombrellë komplikuar. Çfarë ka ndryshuar në foto? ;
Piktura 8 artikuj: 3 topa dhe 1 kubike, 3 dhe 1 shporta ombrellë.
Gjej fotografitë që janë të ndryshme nga të tjerët. 2 fotografi.

Një prej kafshëve, të tjera me ushqim. Ne duhet të gjejmë kush që e do për të ngrënë;
Ne e konsiderojmë imazh, ju duhet të zgjidhni palë në subjekt% vazo dhe kapelë lule dhe lopatë shall dhe kovë dhe kështu me radhë D.;
Gjeni një copë toke në mat. Qilim të kuq, dhe ai pikturuar rreth të kuq në mes, e cila është pikturuar edhe veç e veç.
Qilim të gjelbër e trekëndësh gjelbër në mes. dhe kështu me radhë. Fëmijë duhet të ju them se ku për të vënë patch, rugs çfarë ngjyra.

Në foton e pikturuar 4 gjelbër dhe një fuqi e tretë të verdhë, 4 topa blu dhe të kuqe 1.
Çfarë topa (bllokon) më shumë? ;
Konsideroni ndonjë foto. Për shembull, peizazh. Ajo që shumë subjekte, por që një.

Afisho emrin e tyre;
Në foton ulur 3 bretkosat ka pikturuar 3 gjethet dhe 2 lule. A është kjo mënyrë të barabartë bretkosat dhe lule? ;
Barazim 4 topa, të gjitha madhësive të ndryshme. Trego me e madhe, top më të vogël;
Në foton tërhequr nga lapsa të dendësive të ndryshme. Telefononi crayons që ata janë të trashë, e hollë? ;
Në foto lulet e gjatesite e ndryshme.
Cilat janë të larta se të ulët? ;
Vizatoni një katror, ​​trekëndësh, rreth të.

Fëmija duhet të jetë në gjendje për të dalluar ata dhe thirrjen. Fëmija duhet të jetë në gjendje të thërrasë kafshëve: i egër, në shtëpi.

Duhet të dini se si ato janë quajtur këlyshë: pjellë kalë;
Duhet të jetë në gjendje për 2-3 fjali të përshkruar foto: Kush imazh që ai ka veshë, duke mbajtur në thonjëza, dhe kështu me radhë.
d;
Një tjetër lloj i përshkrimit të imazhit. Për shembull. kukull ulur në tryezë, topi është nën tavolinë, edhe, në qoftë se një fëmijë thotë, në këmbë të drejtë, të majtë;
Fëmija duhet të jetë në gjendje të thërrasë veprimet e ndryshme ujku running, not peshk, ketri ulet dhe t. E. fëmijë duhet të jetë në gjendje për të kryer vijë vertikale, horizontale dhe zhdrejtë me madhësinë.
Ju mund të ofrojë dorisovat gardh, rrezet e diellit, shiu, etj etj Gjithashtu duhet të jetë në gjendje për të nxjerrë sendet rrumbullakosura;
Fëmija duhet të jetë në gjendje të kryejë të thjeshta lëvizjet gisht gjimnastikë. Konsideroni fotografi me lodra të ndryshme.

Le artikuj thirrje fëmijë veç e veç, dhe me një fjalë "lodra". Në mënyrë të ngjashme, veshje, housewares, mobilje, këpucë. ;
Treguar atyre fotografitë e stinëve të ndryshme (mundësisht portretizuar të njëjtin vend).
Le të thërrasë sezonin e, thonë, se si ato ndryshojnë.

Nëse aftësitë dhe njohuritë e fëmijës 3 vite më lejojnë për të përballuar me ushtrime të tilla, ju nuk mund të shqetësuar, çdo gjë është në rregull.