Çfarë mund një fëmijë 4 vjet


Kohët e fundit vajza ime ishte 4 vjeç dhe unë u pyesin se çfarë aftësitë duhet të keni një fëmijë që mosha. Zhvillimi fizik katër fëmijë është i zhvilluar sa duhet fizikisht i guximshëm, i aftë për shëtitje të gjata, një kalim kohe aktiv (çiklizmit, skuter, rul dhe kështu me radhë. F.). Gjithashtu, fëmija duhet të jetë në gjendje të mëposhtme: galop disa herë në një këmbë, kërcejnë për dy, ndërsa duke shkuar përpara, ngjitje palestër mur, duke ecur mbi një linjë të sheshtë, hedhin dhe kapur topin, të marrë topin në qëllim (në një distancë prej 1- 2 metra), vazhdimisht të kandidojë për një minutë dhe më shumë, unë me kusht aftësitë bazë. Këto lojra në katër fëmijët janë duke u bërë më e vështirë dhe më e vështirë. Loja ka të bëhet një histori, personazhet e tij janë të pajisura me tipare të caktuara dhe ndiqni rregullat (sjellje, për shembull).

Gjatë lojës, fëmijët përdorin një shumëllojshmëri të materialeve në dorë, jo domosdoshmërisht për qëllimin e tyre për qëllim. Me duhur rërës nivel fantazi kthehet në supë dhe gurë në të holla.


Shumica e të rriturve nuk keni nevojë për të luajtur fëmijët më shumë gjasa për të luajtur me bashkëmoshatarët ose në mënyrë të pavarur kryejnë role të shumta. Aftësitë në fëmijën në shtëpi katër vjet duhet të jetë në gjendje që të vishen vetë. Po, disa pjesë të veshjeve mund të shkaktojë vështirësi për shembull, butonat e vogla, laces.

Por në përgjithësi, edhe pse jo aq shpejt, por fëmija veshur plotësisht është në gjendje. Sinqerisht, në këtë drejtim, e bija e problemeve atje, por unë shpesh preferojnë të veshin atë vetë, e bëjnë atë më të shpejtë, edhe pse ajo nuk është e saktë. Tishu veten e tij se në kopshtin e fëmijëve ajo bën të njëjtën gjë, dhe këto aftësi janë askund në ajo nuk zhduket.
Një situatë e ngjashme këtu me pa probleme ushqejnë fëmijën ha çdo gjë veten, dhe nëse ajo është i uritur, ai e bën atë veçanërisht të shpejtë.

Megjithatë, unë ende shpesh ushqimi i saj, kështu që të flasin, të gëzojnë momentet, të cilat së shpejti do të jetë
Pot ne nuk jemi më të jetë i sinqertë, ajo plasaritur, dhe blerja e re unë nuk shoh pikë. Foshnja është e ulur në tualet, por për disa arsye vajza e tij që e do asgjë për të. Ass fshij vetë mund, procedurat e vërtetë të cilësisë nuk janë gjithmonë të përsosur.

Lahen dhëmbët, lani duart me sapun dhe ujë, të lajë, vajza e saj e flokëve e di se sa kohë më parë.
Ndoshta është koha për të filluar mësimin e vet të lajë trupin e saj. Kreativiteti në chotyryrichok zhvilluar tashmë aftësive motorike gjobë, e cila mundëson gdhend me kujdes dhe të nxjerrë detajet gjobë.

Fëmija shpreh në figurën qëndrimin ndaj botës, është e mundur për të diagnostikuar dhe të gjykuar lloje të ndryshme të problemeve që fëmijët banojnë kokën. Në këtë moshë, fëmijët janë zakonisht në gjendje të trajtojë gërshërë.

Më lejoni t'ju kujtoj se është e nevojshme për të përdorur modele të veçanta të fëmijëve me tehe të sigurta të rrumbullakosura. Është e rëndësishme të mbani mend se pas 4 vjetësh, një periudhë kur gjuha e fëmijës duhet të kuptohet jo vetëm prindërit, por edhe për njerëzit e tjerë.
Times u Bibik tani janë vetëm makinat
Në këtë moshë fëmijët tashmë kanë aftësinë për dialog dhe diskutim. Sa për shkronjën P opinionet problematike të ndryshojnë në mesin e burimeve të rekomandoj duke pritur 5 vjet, ndërsa të tjerë rekomandojnë seanca duke filluar me një terapist folurit.

Në tingujt e thyen vajzën, por shumë rrallë. Një herë ajo ishte një periudhë e gjuhës së shpejtë shumë, por pak javë e klasave fix përhershëm tim, të mësuarit e përbashkët dhe tekstet duke folur dha rezultate të shkëlqyera.

Unë mendoj se në qoftë se një situatë bien me P jo të qartë deri, ju duhet të kthehet në një terapisti i të folurit.
Sa për pjesën tjetër të letrave janë praktikisht nuk ka probleme, me përjashtim të asaj objekt talljeje nganjëherë keq vyhovoryuyutsya. Njohja e fëmijës 4 vjet më e vjetër duhet të jetë në gjendje për të gjetur objektin, di figura gjeometrike dhe numrat 1 deri në 10 (e çuditshme, por pothuajse të gjithë kolegët tanë kanë kaluar gjatë dhjetë i parë), krahasoni numrin dhe karakteristikat e objekteve, të veprojë koncepte të kundërta, të gjejnë dallimet midis imazheve.

Kec se mosha zakonisht orientuar në hapësirë, stinët, ditët e javës. Nëse ka mësime mundur njohuri të një numër të caktuar të fjalëve në një gjuhë të huaj.
Një tjetër njohuri të rëndësishme aftësi përgjithësuar koncepte (veshje, mobilje, kafshë të egra dhe shtëpiake, fruta dhe kështu me radhë. F.). Konkluzione Çdo fëmijë është unik dhe individual. Sinqerisht, disa aftësi vajzën time nuk ka të tilla, ajo nuk ka si myk dhe shumë të ftohtë pikturë trajton.

Por ajo e do shume tërheq stërvitje mbi bar, e hedhur poshtë e lart shkëlqyeshëm portretizon çdo kafshë, dhe kujton karikaturat shikuar në anglisht (dhe ndonjëherë diçka në polonisht dhe italisht). Rregullat e përshkruara në temën time, janë mjaft relative.

Shpesh ndodh që ka një rritje të mprehtë në zhvillimin e fëmijës ose disa fëmijë të veprimit nuk është e nevojshme dhe interesante.