Çfarë është e mirë për stomakun


Një ekip i shkencëtarëve nga Instituti Kombëtar i Kancerit në përfundimin se ilaçe të tilla si aspirina ul rrezikun e
ose vdekje nga sëmundje kronike të mëlçisë nga 50%, madje edhe në qoftë se ju merrni një tabletë një herë në muaj. Pacientët që morën aspirinë të paktën një herë në muaj gjatë gjithë vitit, 49% e kancerit të mëlçisë më pak i sëmurë dhe 50% më pak gjasa të vdesin nga sëmundje kronike të mëlçisë në 10 vitet e ardhshme në krahasim me ata që nuk përdorin këto barna. Shkencëtarët nga Shtetet e Bashkuara do të mund të gjeni një tjetër dëshmi e fuqisë së mrekullueshme
aspirina.

Njohur tashmë në shkencë se aspirina në mënyrë të konsiderueshme zvogëlon rrezikun e kancerit dhe rrezikut nga sulmi në zemër dhe infarkti. Studimi më i ri është i bazuar në një studim prej më shumë se 300 mijë persona, mosha e të cilit shkonin 50-71 vjet.

Së pari, mjekët thanë pacientët për mënyrën se si shpesh ata kanë përdorur aspirinë dhe analgjezik të tjera në 12 muajt e fundit. Hulumtuesit pastaj pasoi sëmundjen dhe vdekjen e këtyre njerëzve për 10-12 vjet. Megjithatë, një numër i shkencëtarëve bën thirrje për qëndrim të kujdesshëm ndaj lëvdim të aspirina si një mjet për
për çdo person.


Ky lloj i drogës, siç është e njohur mirë, mjekët, rrit rrezikun e gjakderdhje të brendshme, veçanërisht në traktin gastrointestinal. Në këtë drejtim, përdorimin e aspirina edhe vetëm si një mjet për mbrojtjen, vol.
e. parandalimi i
është diskutabilnym. Sa për sëmundje të mëlçisë, duke përfshirë kancerin, ajo është një mjet i mirë e parandalimit është vaksinimi kundër hepatitit dhe mënyrë jetese të shëndetshme. Por përsëri, ju nuk duhet të ligët mbi aspirina dhe në qoftë se ju keni probleme të mëlçisë.

Pas të gjitha, një nga efektet anësore të barnave janë gjakderdhje stomakut dhe liverworts në një predispozitë të veçantë për të. Sidomos jo të dhënat, të cilat treguan se autorët konsiderohen si pjesëmarrës vdiq për shkak të gjakderdhjes.