Çfarë është lindja e mirë apo operacion


Komplikimet e seksion cezariane mund të ndodhë që të dy gjatë operacioneve në periudhën e menjëhershme postoperative dhe gjatë një periudhe të gjatë kohore (e komplikacioneve afatgjatë / efekte). Komplikimi më i zakonshëm që ndodh kur një operacion është plagë fshikëz. Fshikëz është anatomically më të afërt të prerë në mitër, siç ndodh shpesh dëme.

Më shpesh kjo ndodh në rastin e seksionit të përsëritur cezariane kur preken monumentet anatomike dhe muret e fshikëzës? ngjitur? të mitrës. Plagosje qepi gjatë seksion cezariane dhe zakonisht nuk çon në pasoja serioze.

Ka urinim çrregullime në të ardhmen. Në fshikëzës gjatë seksion cezariane mund të jenë viktima të tjera? ureters, anijet e mëdha, zorrët, kërkojnë teknika të tjera kirurgjikale. Këto dëmtime shpesh ndodhin me operacionet e përsëritura ku nuk është theksuar adhesions në legen, të cilat shkel marrëdhënie normale anatomike.


Komplikim më serioz gjatë operacionit, dhe emboli për fat të mirë më të rralla amniotik fluide është? kur ka një lëng i drejtpërdrejtë hit amniotik në gjak nëpërmjet nënës së dëmtuar gjatë venë kirurgji mitrës. Lëngu amniotik që ka një nivel të ndryshëm pH dhe të përmbajnë një shumë? panevojshme? grimcat (thekon lëkurës fetusit, urinës fetusit, meconium? stol origjinal), të cilat në përgjithësi shkakton një reaksion alergjik përgjithësuar, bllokim nga degët e arterieve pulmonare dhe gjaku i përgjithshëm nesvorachivaemostyu (DIC).

Ky ndërlikim shpesh (ose më shpesh) vdekjeprurës dhe kërkon kujdes intensiv intensiv.