Trajtimi urolog


Pyetjet e trajtuar urolog ndodh kryesisht në adoleshentët që së pari të zbuluara në simptomat e pakëndshme të intime dhe kurrë nuk kanë qenë në urolog mjekut.

Unë shpresoj se ky artikull do të jetë e dobishme për ata para vizitës së parë. Seksion Mjekësia Urologji që mbulon një gamë të specializimeve dhe drejtimet. Fushat kryesore janë konsideruar trajtim:
si edhe simptoma të tjera të shqetësimit dhe orientimit urological duhet të kërkojë urolog për të diagnostikuar, diagnoza dhe trajtimi gjithëpërfshirës.

Gjithashtu në urologji moderne mjekësi ndikojnë në një numër fushash të ngjashme, por më tepër Gjinekologji, andrology dhe pediatri. Në urologjisë e saj të ndarë në burrave, grave, fëmijëve dhe të heryatrycheskuyu (për të moshuarit).


Mashkull urologji (andrology) dhe mjaft të shpeshta infeksionet, infeksionet seksualisht të transmetueshme (gardnerellez, klamidia, ureaplasmosis, herpesi gjenital, Mycoplasma, etj) Femër Urologji (një tjetër më pak të njohur sistemet Emri urogynecology) - në këtë drejtim përfshijnë trajtimin e sëmundjeve të mëposhtme.:
dhe infeksione mjaft të zakonshme, infeksionet seksualisht të transmetueshme (gardnerellez, klamidia, ureaplasmosis, herpes gjenital, mycoplasma, etj). Fëmijët urolog-andrologist angazhuar në sëmundje të ndryshme dhe keqformime të sistemit urogjenital te fëmijët. Si është vizita shqyrtim urolog parë në urolog, sidomos adoleshentët, jep disa frikën, të cilat janë shkaku kryesor i drojë.
 Në fakt, për të shqyrtuar urolog ka asgjë të keqe. Metoda e parë është quajtur një histori urolog mjekësore, në fjalë të tjera flasin për problemin: mjeku do të bëjnë pyetje për ankesat e simptomave dhe shëndetin e përgjithshëm, pastaj të mbajë një inspektim vizual të ijë dhe organet gjenitale. Në ekzaminim, burrat pacienti, urolog shqyrton dhe vlerëson gjendjen e penisit, scrotum, nyjet limfatike inguinale, prostatës (administruar nëpërmjet sondës gisht anus dhe të prostatës).

Në mënyrë tipike burra të moshuar se 40 vjet si një masë parandaluese është e rekomanduar për të vizituar urolog një herë në vit. Në ekzaminim, gratë pacienti, shqyrtimi bëhet në një karrige të specializuara gjinekologjike.

Është e nevojshme për një vlerësim të plotë dhe objektive të uretër dhe fshikëz, dhe mund të zbulojë gjendjen e mukozën e vaginës. Nëse fëmijën e subjektit pacientit, rishikimi është kryer vetëm në prani të prindërve, është e dëshirueshme që mjeku u ul para të fëmijës kështu, dhe fytyrat e tyre ishin përafërsisht të njëjtin nivel.

Në praktikë, prindërit me makinë fëmijët e tyre për një vizitë në urolog, rishikimin kufizuar të kirurgut. Në bazë të ankesave, simptomat dhe ekzaminimi janë të caktuar teste laboratorike të ndryshme (urina, gjakun, sekrecionet gjëndër prostatës dhe kështu me radhë.
d.) dhe endoscopy, ultratinguj dhe metodat instrumentale.

Varësisht nga rezultatet e fituara studimeve të përshkruara trajtim kompleks, pasi që testet e kontrollit të kryer.