Çfarë duhet të bëni për të marrë shtatzënë


Çfarë nëse ajo rezulton jo për të mbetur shtatzënë?

Sa kohë keni ëndërruar të një fëmijë, por të gjitha përpjekjet për të mbetur shtatzënë pasuksesshme? Çfarë nëse ajo rezulton jo për të mbetur shtatzënë?

Merrni kohën tuaj për të menduar se ju keni shterpësi! Sipas statistikave, vetëm 17 përqind e grave në fakt jopjellor, ndërsa numri i grave që të merrni shtatzënë nuk do të thotë, sot ka rreth 70 për qind. Çfarë duhet të i kushtoj vëmendje, nëse nuk shkoni për të mbetur shtatzënë?


Ndoshta i shqetësuar dhe nuk ia vlen, dhe ju vetëm duhet të presim dhe të shtatzënisë isha i vogël do të vijnë vetvetiu? Përgjigja në këtë pyetje duhet të konsiderohet shekulli i parë.

Ne e dimë se më të vjetër grua, aq më e vështirë shtatzënë. Nëse jeni nën 35 dhe ju rregullisht vizitojnë një zyrë gjinekologu, por shtatzënia nuk ndodh, atëherë ka shumë të ngjarë asnjë arsye për
shqetësim. Në shtatzëni të reje shëndetshëm mund të ndodhë brenda vitit pas fillimit të aktivitetit seksual pa mbrojtje. Pse shtatzënia nuk është e drejtë? Fakti që një grua mund të merrni shtatzënë vetëm në ditë të caktuara të ciklit menstrual, kur ndodh ovulacioni, dmth kryesisht
2-3 ditë në muaj që mund të jenë efektive në aspektin e konceptimit.

Nëse ju jeni mbi 35, atëherë, pritni shtatzënia isha i vogël nuk është më një vit e gjysmë, dhe nëse kështu, pyetja është çfarë jo nëse ajo rezulton të merrni shtatzënë, ju duhet të konsultoheni me një mjek gjinekolog. Nëse ju jeni 40 vjeç ose më shumë,
konsultoheni me një gjinekolog mjek mundësisht para se të planifikoni shtatzëninë. Është e rëndësishme të mbani mend se
madje pa probleme të dukshme shëndetësore, duhet të jetë një grua të paktën dy herë në vit.

Nëse ju nuk e keni vizituar zyrën e një mjeku gjinekolog-së, kjo nuk është e rekomanduar për të pritur për shtatzëninë më vete, pa mbikëqyrje mjekësore.
Pra, çfarë ka të bëj nëse ajo rezulton jo për të mbetur shtatzënë? Së pari, ju duhet të aplikoni për të përjashtuar praninë e sëmundjeve të mëposhtme:
Të gjitha këto sëmundje janë të rrezikshme për trupin e femrës dhe mund të shkaktojë shterpësi në femra.

Kohët e fundit, shumë gra në çështjen e çfarë të bëni nëse kjo nuk rezulton të bëhet shtatzënë, të kërkojë këshilla nga të ashtuquajturat mjete popullore. Megjithatë, të jenë të vetëdijshëm se jo të gjitha mjetet juridike popullore japin rezultate pozitive në trajtimin e infertilitetit femëror, shumë prej tyre krejtësisht të padobishme dhe në disa raste mund të çojë në pasoja të padëshirueshme. Mos vetë-mjekoj, ajo mund të jetë i rrezikshëm për shëndetin tuaj! Para se të aplikoni ndonjë zgjidhje trajtim popullore ju duhet të konsultoheni me mjekun tuaj-gjinekologu. Mos harroni se vetëm ilaç e drejtë popullore në luftën kundër infertilitetit femëror
kjo është dietë e saktë e ekuilibruar e pasur me vitamina dhe minerale, mënyrë jetese të shëndetshme dhe sa shumë emocione pozitive.

Nëse keni ndonjë sëmundje është zbuluar, atëherë pengesat për shfaqjen e shtatzënisë mund të jenë disa.
Më e zakonshme e këtyre është streset e ndryshme që çojnë në lodhje të trupit, dhe në këtë mënyrë për të mospasjes
grua të mbajnë një fëmijë. Mos harroni, grua të gëzuar me pa probleme shëndetësore më të lehtë për të mbetur shtatzënë, dhe shpesh përjetojnë depresion dhe të çojë në vështirësi konceptues. Në mjekësi, ky kusht është i njohur si amenorrhea stresues kur, një çrregullim psikologjik shkelur e natyrshme me trupin e femrës.

Ajo është aktualisht diagnoza më e zakonshme në mesin e grave të shëndetshme që nuk arrin të krijoj.
Në gratë që janë në një pozicion amenorrhea stresues
shpesh në gratë që duan të bëhen shtatzënë shumë, por ata nuk e marrin atë dhe ata gjithmonë mendojnë çfarë jo nëse ajo rezulton të marrë barrë.

Në këtë rast, ajo gjithashtu çon në një avari emocional, makthi dhe ndikon
Suksesi në konceptues një fëmijë. Në trajtimin e stresit amenorrhea në gratë efekt pozitiv është vërejtur në fuçi kedri, e cila ndihmon për t'u çlodhur, për t'u tërhequr nga trupi gjitha toksina të panevojshme dhe për të përmirësuar lëkurën dhe organet e brendshme. Ndryshe nga banjot rregullta dhe sauna,
praktikisht ka contraindications dhe efekt të madh në konceptim.
Një tjetër arsye pse nuk shkoni merrni shtatzënë mund të jetë peshë e panevojshme ose të pamjaftueshme.

Çfarë nuk nëse ajo rezulton të marrë barrë shumë të hollë apo, anasjelltas, pak grua shëndoshet? Në mënyrë të pavarur të angazhohen në humbje peshe ose
Në anën tjetër, shtim në peshë nuk është e vlefshme në qoftë se keni ndërmend të bëhet me barrë. Ajo mund të ndikojë si fëmijën e palindur, dhe suksesin e konceptues.

Konsultoni këshilla që udhëzon provimet dhe të përshkruajnë trajtim të duhur për ju. Mos harroni se një nga arsyet e mundshme se pse nuk shkoni merrni shtatzënë mund të jetë partneri juaj. Sot, infertilitetit tek burrat ndodh në 45 për qind të çifteve.

Shkaqet e disa infertilitetit mashkullor. Këto mund të jenë anomali të lindura
hipogonadizmi, pengim i Vas mënyra azoospermia, spermatohinez autoimune dhe dëmtimit të penisit apo testiseve. Shumica e njerëzve, për çfarëdo arsye, janë të frikësuar për të shkuar te mjeku për të kryer një studim, duke preferuar të mendoj se çështja e çfarë të bëni nëse kjo rezulton jo për të mbetur shtatzënë, përgjegjësia bie mbi gruan.

Por nuk do të rezistojë dhe të vonojë testin. Bisedoni me partnerin tuaj dhe për të bindur atë që të vij me ju për të shqyrtuar mjekun tuaj.

Mos harroni, infertilitetit mashkullor, si dhe infertilitetit femëror nuk është një fjali! Trajtim më herët është filluar, aq më shpejt do të vijë si një shtatzëni të mirëpritur dhe ju më në fund të bëhen prindër!.