Çfarë është Hepatiti B


Çfarë është Hepatiti B? Hepatiti B (Hepatiti B) - a sëmundje infektive përhapur
shkaktuar nga virusi i hepatitit B; në rastet simptomatike karakterizohet
simptomat e lëndimeve akute të mëlçisë dhe dehje, shumëllojshmëri të ndryshme
Manifestimet klinike dhe rezultat i sëmundjes.

Hepatiti B përcakton pothuajse
të gjithë vdekshmërisë në hepatit. Hepatitit B Termi i miratuar në 1973
WHO Expert Group shkencore.

Hepatitit B Më parë të përcaktuara si hepatiti serum,
hepatiti transmetohet parenterale, dhe kështu me radhë.


d. Si është e rrezikshme? Hepatiti B është e karakterizuar nga morbiditetit të lartë dhe vdekshmërisë. Po aq e rëndësishme
është fakti se në periudhën e vonë të sëmundjes është e shoqëruar me një kërcënim
zhvillimi i tumoreve të mëlçisë dhe cirroza e mëlçisë, sidomos në ata pacientë të cilët ishin
infektuar në fëmijëri. Virus Hepatiti B infektuar rreth dy miliardë
njeri, dhe çdo vit vret gati dy milionë njerëz.

Burimet e infeksionit
janë pacientët me akute dhe kronike e hepatitit B dhe transportuesit (rreth 300-350
milion), shumë prej të cilëve nuk e kuptojnë vyrusonosytelstve. Kush duhet të vaksinohet?

Ministria e Shëndetësisë rekomandon: futjen në faza të hepatitit B imunizimit në mesin e fëmijëve dhe futjen e imunizimit
Hepatiti B në mesin e të rriturit me rrezik të lartë.
Ministria e Shëndetësisë rekomandon vaksinimin e këtyre grupeve të fëmijëve: Faza 1 foshnjat lindur nga nëna - transportuesit e pacientëve të virusit apo hepatiteve
B;
fëmijët në familjet ku zgarë atje HBsAg apo pacientët me HBV kronike;
fëmijët rregullisht të marrë gjakun dhe përgatitjet e saj, dhe janë në dializë;
Faza 2 Faza 3 Ministria e Shëndetësisë rekomandon vaksinimin e të rriturve në vijim grupe: punëtorët shëndetësorë të cilët kanë kontakt me gjak, sidomos kirurgët,
gjinekologë, obstetër, dentistët, infermierët manipulime, zyrat e stafit
transfuzioni i gjakut dhe dializë, personeli laboratorik dhe të tjerë në rrezik të lartë, vaksinimi mund të rekomandohet që:
hemophiliacs marrin transfuzion gjaku; donatorët; Pacientët që marrin
Transplantet;
njerëz duke përdorur fytyrës;
policia, ushtria, zjarrfikësit, personelin e emergjencës, punonjës të mortuaries
. dhe kështu me radhë n.;
njerëz që udhëtojnë në Rusi dhe në botë;
njerëz që përdorin drogë intravenoz;
grupet e tjera, vaksina e cila mund të jetë e dobishme;
të gjithë qytetarët e Rusisë mund të klasifikohen si rrezik të lartë, si në
vendi ynë është i prevalencës shumë e lartë (35 raste
për 100 000 popullsisë në vendet evropiane). në blogun e tij në social. rrjetit me vizitorët tuaj! - Indikacionet rrezikshme për rekomandimet e vaksinimit
- Pse duhet të vaksinohen sesa i rrezikshëm, kur për të vaksinuar, contraindications
- Çfarë e shkaktoi si manifestohet se kurë
- Çfarë është një virus që është natyra e tyre si sëmundje të transmetueshme virale, mbrojtjen e virusit - interferon, pasi ai ka diçka interesante
- Pse vaksinimet, instalimin e fëmijëve DTP vaksinë, polio, BCG (TB), fruthi, shytat (shytat), Hepatiti, contraindications