Çfarë hipotension


1. Hetimi i dystonia vegjetativ-vaskulare. Shpesh sëmundja është i shoqëruar me dystonia vegjetativ-vaskulare, dhe studimet e fundit klinike kanë treguar një marrëdhënie të ngushtë me hipotension depresioni dhe lodhje kronike (të sistemit rregullator mosbalancim Rlunh tibetian.). 2. Sëmundjet e sistemit kardiovaskular dhe zheltsudochno traktit. (Në veçanti, dështimi i zemrës,
), Tretjes trakt, vitaminë mangësi, intoksikimet e ndryshme, reaksioneve alergjike dhe probleme të tjera shëndetësore.

3. Përveç kësaj, si hipotension të lidhur sëmundje mund të zhvillohet në sfondin e sëmundjes peptike ulçerë, sëmundje të mëlçisë (hepatiti), reumatizma. Një tjetër hipotension zakonshme shkaku.

Përgjigje 4. Mbrojtja e të ndryshimeve të jashtme. Simptomet e hipotension mund të ndodhë në njerëz relativisht të shëndetshëm si një reagim mbrojtës ndaj ndryshimeve klimatike papritur, rritjen e aktivitetit fizik.


Kjo formë quhet hipotension ose adaptim fiziologjik. Simptomat e saj janë eliminuar relativisht lehtë dhe nuk kërkojnë shtrimin në spital. Një tjetër formë e hipotension simptomatik i quajtur dhe zhvillon si kolateral kundër sfondit të sëmundjeve infektive dhe sëmundjeve jo të transmetueshme (zemrës, mushkërive, mëlçisë).
në këtë rast do të kishte për qëllim adresimin e sëmundjes themelor, atëherë tensioni i gjakut u kthye në normale. Ndryshe nga format simptomatike hipotension neurocyrcolatory zhvillohet si një sëmundje të veçantë, zakonisht kundër sfondit të stresit nervor, mbingarkesë mendore, lodhje mendore, prapavijë negative emocionale dhe të tjera çekuilibër të sistemit nervor.

Në këtë rast ne flasim për hipotension primar që kërkon trajtim për qëllim për të balancuar sistemin nervor dhe simptomat reduktuar presionin.