Çfarë diafragmë


Kamera Apertura SLR është një dritare e rrumbullakët me disa lobe, i cili rregullon rrjedhën e dritës që hyn në kamera. Drita dritare do të jenë më të ekspozuar.

Window shkurtimisht më pak. Për të mos ngatërrohet me qepen diafragmë, i cili gjithashtu rregullon matricë arrin të prodhimit të lehta. Mbyllja e këtij valvulave të ardhshëm të matricës, i cili është përgjegjës për qepen dhe aperture në lente është, dhe sa mirë ajo u hap, varet edhe e shtënë e ekspozimit.

Pėrcaktuara me shkronjën F. diafragmë


Numri pas F, në fakt, është vlera e saj. Çfarë është, më e vogël e hapjes aperture.

Për shembull, F2, 8 është e gjerë aperture hapur, dhe F16 janë shumë të vogla. Nuk është një proporcion inversi. Fakti që ajo është e njëjtë si e ekspozimit ndikon në një pjesë, por pjesa e parë është ulur dhe tregon vetëm emëruesin. Në aspektin e shumës së përgjithshme të dritës në vendin e ngjarjes, aperture dhe qepen shpejtësia janë të këmbyeshëm.

Reduktimi disa një në një nivel, ne mund të kompensojë për mungesën e rritjes së lehtë në një tjetër mjedis. Megjithatë, për të krejtësisht të zëvendësuar njëri-tjetrin ata nuk mund. Nga diafragmë varet gripit: Thellësia e fushës, ajo quhet thellësinë e fushës. Kur i hapur (dmth, më të gjerë) GRIPI hapje të vogël.

Ajo duket portretet e mrekullueshme kur ju duhet të mbani një person të mprehtë, dhe unë dua të turbullira sfond, si dhe çdo të shtënat ku ju doni të zgjidhni vetëm një plan mprehtësi. Ajo duhet të mbahet mend, megjithatë, se kur të shtënat, për shembull, portrete grupore të zbulojë shumë aperture nuk është: mund të ndodhë që një nga ata të pjerrët, të tjerët jo në të gjitha. Si për të hapur aperture mbi kamera?

Ju duhet të vendosni mënyrën Av (prioritare aperture), dhe ndryshoni vlerën në atë numër në rënie. Me zgjerimin e qepen diafragmë automatikisht do të ulet.
Një tjetër mënyrë për të vendosur aperture në kamera, të përdorur këtë mënyrë për M (dmth, chiropractor, dore), atëherë ju mund të keni për të monitoruar ekspozimit dhe së bashku me shpejtësinë qepen dhe vendosur vlerës aperture.

Nëse diçka është larguar shumë aspekte, qoftë peizazh apo ende jetës, në të cilat qëllimi i autorit gjitha planet duhet të jetë i mprehtë, diafragmë, në të kundërtën, është për të mbuluar. Megjithatë, kjo nuk duhet të përfshihen: vlera të larta (20 dhe më lart) ju mund të merrni objekte që duken si total të gjithë kuadrin zamylenist. Kjo është, në qoftë se ju të përpiqet për të rritur thellësinë e vendosjen aperture terren për shembull, F32, duke telefonuar mprehtësinë nuk mund të jetë diku tjetër.

Kur të shtënat me një aperture ngushtë, kontrolloni për të parë se si qepen.
Për shembull, në qoftë se kur peisazhet qitje ekspozuar mënyrën Av (S) dhe aperture zgjedhur 16, qepen mund të jetë shumë e gjatë, të tilla si 1/15, mund të japin imazhin smaz.

Për të shmangur këtë, ju keni pak për të zgjeruar planet e përpunimit të aperture sakrifikuar (nëse 16, 13 ndryshim, për shembull. Nëse problemi vazhdon, atëherë rritet ISO megjithatë e rëndësishme të mbani mend se vlerat e larta të degradimit të ndjeshmërisë jap objekte në formën e zhurmës. Shumë varet nga kamera (disa edhe ISO 1600 mund të merrni një rezultat të mirë), por është mirë që të përpiqet të mos tejkalojë 800.