Çfarë encefalopati


Encefalopati - një grup i simptomave që rezultojnë nga vdekja e qelizave të trurit, që rezulton në gjakderdhje të zgjatur, helmimi ose hypoxia shkaktuar nga gjendje patologjike apo ndonjë sëmundje. - Blerë shkaktohet nga sëmundje të ndryshme dhe kushtet patologjike pas lindjes. - Kongjenitale për shkak të vdekjes së qelizave nervore gjatë zhvillimit të fetusit. Encefalopati kongjenitale shoqëruar me keqformimeve të sistemit qendror nervor dhe mosfunksionim gjenetik metabolik.

Ajo mund të jetë rezultat i faktorëve të ndryshëm në të fetusit (të trurit trauma të lindjes dhe hipoksi fetusit).

Encefalopati fituar është rezultat i trurit faktorëve të dëmshme pas lindjes.


Në shumicën e rasteve, sëmundja përparon ngadalë. Por mund të zhvillohet papritmas dhe të ashpër, të tilla si zhvillimi malinje e hipertensionit, nephropathy shkaktuara nga shtatzënia ose dëmtim të rëndë të veshkave.

Zhvillimi i encefalopati, kryesisht për shkak të hypoxia trurit (uria oksigjenit të indet e trurit). Hipoksi ndodh kur goditje, hemorragji të trurit, duke reduktuar fluksin e gjakut arterial në tru dhe daljeve probleme deje, si dhe ekspozimi ndaj substancave toksike që ndikojnë në proceset metabolike në indin nervor.

Kur dëmtimi i trurit encefalopati manifestuar një rënie të numrit të qelizave nervore dhe të shkatërrimit të tyre, shfaqjen e zonave të vogla të kalbjes së indet e trurit, gjakderdhje të vogël, shenjat e stagnimit të gjakut dhe ënjtje e meninges.
Nuk janë lokalizimin e ndryshme dhe ashpërsia e lezioneve, preemptive shkelje gri ose çështje e bardhë dhe qarkullim cerebrale.

Encefalopati mund të ketë manifestime të ndryshme klinike. Simptomet e hershme janë: reduktuar kapacitetin mendor dhe ndryshk.
Pacienti ka vështirësi kur ndryshimi i llojit të aktivitetit dhe kur kalimi vëmendje. Ka nervozizëm, swings humor, pagjumësi, lodhje dhe përgjumje. Quite ankesat e shpeshta të tringëllimë, dhimbje koke, vizionin e paqartë dhe të dëgjimit.

Ekzaminimi zbuloi një rritje në tonin e muskujve dhe reflekset pjezë, reflekset jo normale, mosfunksionim të sistemit nervor autonom, koordinimit të dobët të lëvizjeve. Në fazat e fundit u bashkua me simptoma neurologjike - paralizë, parezë dhe parkinsonizmi.
Në disa pacientë të zhvilluar çmenduri dhe psikikë pengime.

Zhvillimi akute encefalopati i mendjes në vend të shpejtë foto tanishme përgjithshme klinike të sëmundjes. Papritmas, pacienti bëhet i shqetësuar, nuk ka dhimbje koke të rënda, vjellje, marramendje, vizion të paqartë. Mpirje i zhvilluar të gjuhës, hunda, buzët, gishtat.

Nuk është një çrregullim fjalim dhe motor koordinimi. Më vonë e ndërron shqetësim letargji, ndalimin dhe konfuzion mendor.
Diagnoza bazohet në analizën e të dhënave të marra gjatë marrjes në pyetje të pacientit. Në encefalopati kongjenitale janë shkelje të rëndësishme të zhvillimit të fetusit, shtatzëni të rënda, traumat e lindjes.

Në pacientët e rritur të sqaruar rastet e lëndimeve traumatike të trurit, abuzimit të alkoolit, praninë e sëmundjeve të fituara apo të trashëguara metabolike dhe të sëmundjeve kardiovaskulare. Duhet të kryhet EEG (electroencephalography), CT (tomography llogaritur), MRI (rezonancë magnetike), NMR (rezonancë magnetike bërthamore. Përveç kësaj emërojë gjakut dhe urinës biokimike dhe të përgjithshme. Nëse është e nevojshme, të kryejnë mesit birë dhe kryer hulumtime lëngun cerebrospinal.

Trajtimi i kompleksit encefalopati për të luftuar si sëmundja kryesore që shkaktoi encefalopati dhe manifestimet dobësuar ndodhin çrregullime. - Akut encefalopati përdorur ventilim artificial, hemodializë, të ushqyerit parenteral. - Për të ulur presionin intracranial dhe eleminuar konvulsione Anticonvulsants përcaktuara dhe diuretics. - Për të përmirësuar qarkullimin e trurit tregon Anhioprotektory (acid nikotine, cinnarizine dhe cavinton). - Si një akupunkturë ndihmës përdorur, terapi fizike, klasa të frymëmarrjes dhe ushtrime terapeutike.
Parandalimi i encefalopati kongjenitale - një parandalimin dhe trajtimin e komplikimeve të shtatzënisë (hipoksi fetusit, konflikt rezus, preeclampsia), menaxhimi i mirë i punës, lindja parandalimi trauma.

Në parandalimin e encefalopati fituar rëndësi të madhe trajtimin e hershëm të sëmundjeve që shkaktojnë dëmtim të trurit, përdorimin e duhur të barnave, duke shmangur alkoolit, parandalimin e dëmtimeve në kokë.