Çfarë është një kist veshkave


Trajtimi kirurgjik i cysts veshkave. Ky trajtim është treguar nëse kist ka arritur më shumë se 6 cm në madhësi. Muret ishin të trashë dhe të ngurtë, futjen e alkoolit nuk do të ndihmojë ata të tkurret, zgavër vazhdon, dhe pas shpuese kist i mbushur përsëri brenda pak muajsh. Ju lutem hiqni mur kist, duke eliminuar zgavër, rast në të cilin një rikthim (ri formimin kist) kurrë nuk do të ndodhë.

Në qendrat moderne mjekësore, të cilat përfshijnë departamentit urologjisë kirurgji tonë të hapur në cysts veshkave nuk janë përdorur si një metodat e zhvilluara moderne të trajtimit. Për shembull, laparokopicheskoe retroperitoneoskopicheskoe ose hiqni cist. Në këtë rast, operacioni është kryer përmes 3 birë në një dhomë është futur në dy instrumente të tjerë.

I gjithë operacioni është kryer nën mbikëqyrjen e videoendoscopic në bark (laparoscopy) ose hapësirës retroperitoneale (retroperitoneoskopiya).


Kjo është në kushtet operative dhe gjithmonë nën anestezi të përgjithshme, kirurg urolog hyn barkut zgavër 2 instrument dhe një kamera speciale dhe atje, brenda pikat kryesore mur kist dhe flogged saj. Mur largët i kist është larguar përmes një nga punctures dhe dërguar për studim histologjik.

Kjo teknikë është një periudhë e shkurtër postoperative pas disa ditësh pacienti del nga spitali, në shtim kist mur fshihet përgjithmonë dhe nuk mund të jetë një përsëritje. nevojë për anestezi dhe kujdesit spitalor (spital), mundësinë e komplikimeve të lidhura me kirurgji në bark, gjakderdhje, dëmtim të organeve të brendshme Këto komplikime janë jashtëzakonisht të rralla, dhe, sinqerisht, praktika jonë nuk e ka takuar ende, por ato janë të mundshme dhe ne sinqerisht paralajmërojnë pacientëve tanë në lidhje me të.