Çfarë mitër


Çfarë është mitrës?

Uterus është një organ i brendshëm në formën e një dardhë, e vendosur ne rajonin e legenit. Gjatësia e uterusit eshte 7, 5 cm, gjerësi 5 cm, thellësi 2, 5 cm. Muret janë të përbërë nga muskujve të lëmuar.

Tretë ulët i vaginë dhe është i lidhur me qafës quhet. Pjesa e sipërme e mitrës është vendi ku lidhja e një vezë pllenohet, embrioni zhvillon më pas. Dy vezorë kryesor nga maja e uterusit te vezoreve.


Normalisht, mitra është prapa dhe pak mbi fshikëz, si në qoftë se të përkulur mbi të, mjekët e quajnë këtë antefleksiya pozicion.

Megjithatë, disa gra kanë retroversion, që do të thotë se mitra është refuzuar përsëri në vend se të përpara në fshikëz. Ajo nuk mund të quhet një anomali në kuptimin e plotë të fjalës, si në këtë rast lokacionit, jo struktura e trupit.
Retroversion ndodh në 15% të femrave. Në qoftë se është rasti, mos u bëni merak, shanset që të krijoj nuk janë prekur, sepse depërtimi i spermës në mitër në këtë pozicion nuk është e vështirë. Disa gra thjesht e strukturës, jo pozita e mitrës është e ndryshme nga norma.

Kjo është quajtur një anomali apo strukturë patologji. Besohet se këto gra rreth 1-3%.

Vetëm të vështirë për të thënë, sepse jo të gjithë të kërkuar ndihmë mjekësore për këtë. A do të bëhet shtatzënë ndërsa strukture anormale të mitrës? Kjo varet nga lloji i patologjisë.

Por në përgjithësi, struktura e shkëlqyer e mitrës nuk e pengon konceptimin, shumë gra të mbetur shtatzënë pa e ditur se ata kanë diçka të gabuar me organet riprodhuese dhe vetëm në planifikimin
gjetur anomali.
Megjithatë, disa lloje të devijimeve mund të çojë në komplikacione gjatë shtatzënisë. Mjekët e llojet e mëposhtme të patologjive dhe pasojat e tyre:
Aheniziya Ky rast jashtëzakonisht i rrallë. Këto patologji janë gjetur në të dhëna të ndryshme në një nga 4 000-10 000 raste. Në këtë rast, një grua apo jo mitër ose është madhësi jashtëzakonisht të vogla.

Gjithashtu në këto gra nuk është i zhvilluar plotësisht vaginë ose ajo është shumë e shkurtër. Zakonisht problemi zbuluar kur vajzat nuk do të fillojnë muajin në moshën e duhur. Me çrregullime të tilla si seksi problematike. Në këtë rast, një operacion kirurgjik.

E vetmja mënyrë që të ketë një fëmijë për gratë me hypoplasia e organeve riprodhuese është zëvendësimi. I mitrës Full dyfishuar Kur kjo anomali janë dy nga të mitrës, secila prej të cilave mund të keni qafën e mitrës e vet dhe vaginë, përkatësisht, dy gra dhe dy vaginë qafën e mitrës.

Ky është një rast shumë i rrallë, dhe aftësinë për të krijoj në këtë anomali vazhdon. Mitër njëbrirësh njëbrirësh quajtur mitrës, e cila madhësisë është dy herë më të vogla se një mitër normale dhe ka vetëm një tub fallopiane dhe kjo shkaktoi emrin e saj. Kjo patologji është mjaft e rrallë.

Kjo zakonisht zhvillohet në fazat e hershme të zhvillimit të fetusit kur indet që formojnë në mitër të rritet siç duhet. Kur mitra njëbrirësh zakonisht mbahen dy vezoret, por vetëm një prej tyre është tub fallopian.

Nëse tubat fallopiane dhe vezore dispozicion janë normale, shtatzënia e mundur.
Kjo mitër antlered mitër është formuar si një zemër me një gjurmë në qendër të kokës dhe të quajtur antlered formën e saj. Nga të gjitha patologjitë e kjo krejt e zakonshme, të kontabilitetit për 20% të të gjitha anomalive.

Aftësia për të krijoj këtë funksion nuk është prekur, por shtatzënia e një fëmije më pak e dhomës për rritjen ekonomike. Shumë shpesh në gratë me një mitër është prezantimi antlered të ndenjura të fetusit. Ndarje intrauterine Në këtë rast, mitra është e ndarë në dy pjesë të muskujve ose mur fijor quajtur septumeve.
Kjo ndarje mund të ndajnë disa pjesë të mitrës (të pjesshëm) ose të gjithë zgavrën (të plotë). Ndarje e pjesshme ndodh në 33% të strukturës së lezioneve, shumë më pak i plotë.

Ndonjëherë kjo anomali mund të ndërhyjnë në fertilitet.
Shalë-formë mitër Mitra i këtij lloji është i njëjtë si normale, por ka një gjurmë të vogël në mes të krye. Zakonisht, kjo anomali nuk ndikon në aftësinë për të krijoj dhe të mbajnë një fëmijë.

Si për të diagnostikuar strukturën jonormale të mitrës? Nëse keni probleme konceptues, ju do të referoheni tek një specialist për të gjetur se ajo është e lidhur disi me patologjinë e problemeve mitrës e tubave fallopiane apo jo. Në qendrat e riprodhimit ose departamentet e specializuara të spitaleve mund të kryhen studime të ndryshme:
Ultratinguj tre-dimensionale zbulon strukturën e patologjisë. Mund të përdoret Imazhe rezonancë magnetike (MRI).

MRI duke përdorur fushat magnetike dhe valët e radios mund të paraqesë një pasqyrë të qartë të organeve tuaja të brendshme, por kjo metodë nuk mund të përdoret gjatë shtatzënisë. Hysterosalpynhohrafyya (HSG) është një lloj i veçantë i X-ray.

Me mitër kateter dhe tuba të mbushur me një kontrast të veçantë. Si rezultat, mjeku do të shihni se si organet tuaja.

Ju mund të jepet provim laporoskopicheskoy.
Mjeku juaj prerje mikroskopike përmes të cilit ju mund të jepni një të veçantë kamera-endoscope që ju lejon të shihni organet e brendshme.

Çfarë strategjive trajtim ekzistojnë? Jo në të gjitha rastet, trajtim është e nevojshme. Ndonjëherë trajtim mund të jetë i rrezikshëm. Kur mur ndarës intrauterine mund të bëjë kirurgji, por operacioni mund të dëmtojë mitrës vetë dhe për të zvogëluar shanset tuaj për të marrë shtatzënë.

Ndarëse mund të hiqet me pajisje gjobë hysteroscope, si një teleskop që është kryer në mitër përmes vaginës dhe mitrës. Kjo është më pak e rrezikshme se kirurgji të hapur në mitër, dhe sigurisht rrit shanset e gjetjes shtatzënë.