Çfarë është mëllenjë


/ Çfarë është mëllenjë? Shkaqet dhe simptomat e mëllenjë. Mëllenjë - një sëmundje e shkaktuar nga një gjini kërpudhat Candida, zakonisht të pranishëm në shumë organe.

Shkaqet për të krijuar një mjedis të përshtatshëm për këto kërpudhave. Nuk ka asnjë grua që të paktën një herë në jetën time janë përballur mëllenjë. Në çdo kompani e femrave në ndonjë forum të nënave të reja, më shpejt ose më vonë atje me siguri do të fitojë temë si mëllenjë.

Kështu, çështja e shqetësojnë shumë, por duke diskutuar ajo i takon kategorisë më intime hezitoni të pyesni atë.


Nga rruga, në kundërshtim me besimin popullor, kjo sëmundje prek jo vetëm gratë, më pak të shpeshta, por ka infeksion maja në burra dhe fëmijë. Artikuj që kanë lidhje: Mundohuni të kuptoni se çfarë është mëllenjë pse kjo sëmundje është aq i përhapur dhe çfarë shkakton mëllenjë?

Vuajtje, e cila është quajtur gjerësisht mëllenjë, mori emrin e vet nga shkarkimit të dukshme, të cilin ai e shoqëruar. Në maja e mjedisit mjekësore të njohura si candidiasis.

Shkak i kërpudhave, llojin e maja, të cilat i përkasin gjini Candida.
Kjo kërpudhave patogjene kushtimisht ata normalisht mund të jetë i pranishëm në traktin gjenital dhe zorrët, dhe në gojën e një personi të shëndetshëm, por të shkaktojë sëmundje vetëm nëse kushtet janë të favorshme për kultivimin. Ne mund të themi se shkaku i maja nuk është në të vërtetë kërpudhave, dhe ato kushte në të cilat të zgjeruara rritjen e tyre. Këto përfshijnë lloje të ndryshme të ndryshimeve hormonale që ndodhin si gjatë shtatzënisë dhe, ndërsa duke marrë hormonet e caktuara kontraceptive (prednisolon, dexamethasone, etj) sëmundje të tilla si diabeti, lloje të ndryshme të kancerit tiroide, shokët e shumë të shpeshta mëllenjë.
Çdo reduktim në aktivitetin imunitar, çfarëdo qoftë ajo mund të shkaktohet nga (kohë-ndodhin infektimin e ndonjë HIV) gjithashtu çon në faktin se mbrojtjet e trupit dobësuar dhe nuk mund të frenojnë rritjen e kërpudhave.

Është thënë gjithashtu se antibiotikët dhe akte të dëmshme jo vetëm bakteret e dëmshme, por edhe ato që janë normale, edhe banorë të dobishme të trupit, duke i dhënë hapësirë ​​e lirë e patogjenëve candidiasis. Sëmundjet seksualisht të transmetueshme (trichomoniasis, mycoplasmosis, etj) gjithashtu mund t'i atribuohet shkaqeve mëllenjë. Për një kuptim të duhur të asaj që një infeksion maja, është e rëndësishme që të kuptojnë se testet e zbulimit kërpudhat Candida nuk është për të thonë se ju jeni candidiasis sëmurë.
Fakti që ekziston një mëllenjë specifik sëmundje, mund të flasin vetëm në qoftë se, së bashku me variacione në analizën, ka manifestime të sëmundjes si shkarkimit të bardhë djathë vaginale me një erë të pakëndshme të shoqëruar me kruarje (i quajtur kështu Candida vaginitis).

Pra evidente. Me një trajtim të shurdhër e candidiasis në gratë shtatzëna, infeksion maja shpesh transmetohet tek fëmija. është lloj i pllakatë të lehta në gojë në mishrat, gjuhën, qielli, mund të çojë në faktin se fëmija do të jetë e pakëndshme ose madje e dhimbshme për të thithësh gjitë. Në burra, sëmundja manifestohet me kruarje, thatësi, skuqje e prepucit dhe glans penis. Dhe në gratë dhe tek burrat, simptomat e infeksionit maja të tilla si kruarje dhe djegie intensifikuar pas raportit seksual, kjo është arsyeja pse njerëzit e quajtur rozluchnytseyu mëllenjë.