Çfarë është psoriasis


Një sëmundje jashtëzakonisht të pakëndshme të lëkurës janë trajtim psoriasis
që zgjat për vite apo edhe një jetë. E ashtuquajtura psoriasis është i ndarë në lloje të ndryshme, diagnozën e saktë që është i nevojshëm për trajtimin efektiv të zgjedhjes.

Heqin qafe e lënduar është pothuajse e pamundur, por është e mundur për të fshehur problemin për disa kohë dhe me qasje të drejtë për të siguruar se prania e psoriasis do të dini vetëm pronari i saj. Sëmundje klinike është një trashje e lëkurës, duke ngritur mbi një sipërfaqe totale prej lëkurës. Zonat e prekura janë të zbehtë, i argjendtë ose gri, i ngjan një parafynovoe ngrirë (dylli) vend.

Më të priren vende përkeqësim në trup që janë shpesh subjekt i presionit ose fërkim, bërryla, gjunjë, mollaqe.


Por kjo nuk do të thotë se pjesë të tjera të trupit
kurrë nuk duket. Një person mund të vuajnë vjet të lezioneve epidermik mbi bërryla, dhe pastaj papritmas pllaka mund të ndodhë në kokë, palma, thembra, madje edhe në organet gjenitale. Kjo është, psoriasis është plaga e përhapur kudo, dhe nuk e di se ku ajo ndodh me kalimin e kohës.

Psoriasis është një dermatosis, kjo nuk është një infeksion dhe nuk transmetohet nga personi në person përmes komunikimit.
Për të mos ngatërrohet me psoriasis dhe ekzemë që ndikon pjesën e brendshme të bëj, jo i jashtëm. Por kjo malouteshitelny fakt për pacientin sepse nganjëherë sëmundje bëhet natyrë aq i gjallë zhytur pothuajse të gjithë trupin. Përveç faktit se një person përjeton siklet psikologjik, ai ende vuan fizikisht.
Përvoja nuk do të ndihmojë, agjitacion, dhe psikoza mund të përkeqësojnë situatën dhe provokojnë përkeqësimin e ri.

Sëmundja është kronike, si valë, pastaj një periudhë e faljen, sëmundje përshkallëzohet përsëri. Kontribuoni Përkeqësimi dietë cenimit, stresi, alkooli, disa sëmundje. Psoriasis është në gjendje të prishin në masë të madhe jetën e pronarit të saj. Kjo sëmundje nuk është shumë i lexueshëm, ajo është në gjendje për të arritur të pasur dhe të varfër, të rinj dhe të vjetër.

Edhe të famshëm të tilla si Benjamin Franklin, D. Rockefeller, H. Ford, Churchill, Stalini, Vladimir Nabokov, C. Diaz u bë peng i kësaj sëmundjeje. Psoriasis nuk e humb rëndësinë e saj në zhvillimin e shkencës dhe teknologjisë, tani edhe festoi me titull International më 29 tetor (2004).