Çfarë është sifilisi


Sifilisi përfshijnë sëmundjet klasike, infeksionet seksualisht të transmetueshme (sëmundjet seksualisht të transmetueshme). Patogjen Treponema zbehtë (
Pallidum Treponema). Sifilisi është e karakterizuar nga kursi i ngadalshëm progresiv. Në fazat e mëvonshme ajo mund të shkaktojë lezione të rënda të sistemit nervor dhe të organeve të brendshme.

Infeksioni me sifilizit Shumica e rasteve të infeksionit sifilis ndodh gjatë marrëdhënieve seksuale në vaginë, gojë apo rektum. Pacientët më ngjitëse me sifilizin parësor (me ulcerat në organet gjenitale, gojë apo rektum).

Përveç kësaj, transmetimi i mundur nga një nënë e infektuar të fetusit gjatë shtatzënisë dhe infeksionit nga transfuzioni i gjakut. Infeksion në familje është shumë e rrallë.


Shumica e rasteve janë të lidhura me infeksion të familjes në të vërtetë ka raste të paprovuar të infeksionit seksuale.
Kjo është për shkak se Treponema zbehtë (
Pallidum Treponema) vdes shpejt jashtë trupit.

Probabiliteti e infeksionit me seksit vetme pa prezervativ me një pacient me infeksion sifilisit Probabiliteti gjatë një kontakt vetme seksual me një pacient me sifilisit është rreth 30%. Periudha e inkubacionit e sifilis sifilis periudhës së inkubacionit është zakonisht 3-4 javë (2 deri 6 javë).

Simptomet e sifilizit, Simptomet e sifilisit janë shumë të ndryshme.
Ata ndryshojnë në varësi të fazën e sëmundjes. Ka tre faza e sifilisit:
Sifilisit primar ndodh pas përfundimit të periudhës inkubacionit. Në vendin e hyrjes së patogjen në trup (organet gjenitale, gojës apo rektum) ka një ulçerë pa dhimbje me një bazë të dendur (shankri).
Pas 1-2 javë pas fillimit të ulcerat rrit nyjet limfatike më të afërt (në lokalizimin e ulcerat gojë rritur submandibular, me lezionet e inguinale gjenital).

Ulçerë (shankri) vetë-shërohet brenda 3-6 javësh. pas shfaqjes. Figura 1 sifilisi foto. Ilustrim i Y leje jepet botuese Binom
Sifilizi dytësor fillon 4-10 javë pas fillimit të ulcerat (2-4 muaj. Pas infeksionit). Ajo karakterizohet nga simetrik skuqje të lëkurës zbehtë në të gjithë trupin, duke përfshirë shuplaka dhe shputa.
Pamja e njerëzve të pamend shoqërohet shpesh nga dhimbje koke, gjendje e sëmurë, ethet (si gripi).

Nyjet limfatike rritje në të gjithë trupin. Sifilisit sekondar ndodh në formën e alternuara acarimin dhe remissions (periudhave asimptomatikë). Kjo është humbje e mundshme e flokëve dhe rritje të mishi-colored interviste për organet gjenitale dhe anusit (lythat të gjera).

Sifilizi tretësor ndodh kur patrajtuara, shumë vite pas infeksionit.
Kjo ndikon në sistemin nervor (duke përfshirë trurit dhe palcës kurrizore), eshtra dhe organeve të brendshme (duke përfshirë të zemrës, mëlçisë, dhe kështu me radhë. F.). Pas infeksionit gjatë shtatzënisë së fëmijëve sifilis mundshme kongjenitale.

Komplikimet e sifilisit në rezultatet e kërkimeve, në mungesë të trajtimit në afërsisht një e treta e pacientëve të zhvilluar sifilis terciare.
Rreth një e katërta e pacientëve pas ai vdes.

Sifilis kongjenital mund të shkaktojë dëmtime të rënda ose vdekjen e një fëmije. Diagnoza e diagnozës sifilis bazuar në një test të gjakut për sifilis. Ka shumë lloje të testeve të gjakut për sifilis.

Ata ishin të ndarë në dy grupe netreponemni (RR, RW me antigjenin kardiolipinovym) dhe treponemni (RIF, RIBT, RW c treponemnym antigjenit).
Për shfaqjen në masë (spitale, klinika) përdorin gjakun netreponemni. Në disa raste ato mund të jenë të Pseudopositive ose të jetë pozitiv në mungesë të sifilisit. Prandaj netreponemnyh teste pozitive e gjakut duhet të konfirmoj analizat e gjakut Treponemni.

Për të vlerësuar efektivitetin e trajtimit të përdorur teste netreponemni të gjakut për të përcaktoj sasinë e performancës (p.sh., RW me antigjenin kardiolipinovym). Testet Treponemni gjakut mbetet pozitiv për jetën pas pësimit të sifilis.
Prandaj, për të vlerësuar efektivitetin e trajtimit treponemni analizat e gjakut (si Rif, RIBT, TPHA) nuk zbatohen. Trajtimi i Sifilisi Sifilisi Trajtimi duhet të jetë gjithëpërfshirës dhe individual.

Baza e trajtimit të sifilisit bëjë antibiotikët. Në disa raste, të përshkruajnë trajtim, plotësimin antibiotikët (immunotherapy, droga, fizioterapi dhe kështu në. F.). Parandalimi i sifilisit mbi mënyrat për të reduktuar rrezikun e infeksionit, mund të gjendet në seksionin.
Rreth trajtim profilaktik për disa ditë pas ekspozimit, shih kapitullin. Partnerëve seksualë Nëse jeni shëruar, dhe partneri juaj seksual ose ju lehtë mund të merrni infektuar përsëri.

Është e rëndësishme për të informuar partnerët e tyre seksuale në lidhje me sëmundjen, edhe nëse ata nuk e kujdesit dhe për t'i bindur ata që të japin provimin dhe trajtim. Për asimptomatike nuk të zvogëlojë rrezikun e komplikimeve.