Çfarë është e paqëndrueshme


Substanca të paqëndrueshme prodhimin e bimëve dhe të ketë antibacterial, antifunhalnye (aktive kundër kërpudhave mikroskopike dhe aktinomiceteve) dhe protistotsidnye (aktive kundër protozoa qelizore). Paqëndrueshme hapur nga Profesor BP Tokyna në 1928 paqëndrueshme unik në botën e bimëve.

Çdo bimë lulëzuar nga bakteret për të prodhuar të paqëndrueshme, dhe këto substanca janë tepër të ndryshme në natyrën e tyre kimike. Në mënyrë tipike, një grup i lidhjeve glycosides, terpenoids, taninet, etj

, T. n. metabolitet dytësore që përfshijnë klasa kryesore të komponimeve natyrore të proteinave, karbohidrateve dhe yndyrave
Një nga karakteristikat më të rëndësishme të specificitetit të paqëndrueshme të veprimit.


Edhe doza mikroskopike, ata mund të vonojë rritjen dhe riprodhimin e disa mikroorganizmave, të stimulojë të tjerët dhe të luajë një rol të rëndësishëm në rregullimin përbërjen e microflora e ajrit, tokës dhe ujit. Atje fraksionet e paqëndrueshme paqëndrueshme alokuara pjesë aboveground bimëve në atmosferë, pjesët nëntokësore të tokës dhe të ujit bimët në ujë, dhe substanca jo-të paqëndrueshme biologjikisht aktive të natyrave të ndryshme nën bimët intratissular lëng.
Të përfshira në citoplazmë dhe llogore qelizore të bimëve janë të paqëndrueshme shtet shpërbëhet, por mjaft të paqëndrueshme dhe lirohet lehtë në ajër. Ky tipar është i nevojshëm kur kujtimet e qepë apo hudhër, rrikë ose mustardë, limon, mandarinës, Cheremshyna dhe shumë bimë të tjera. Një paqëndrueshme nga faktorët e imunitetit natyror të bimëve (bimët vetë sterilizuar produkte të jetës së saj).

Si rezultat i evolucionit e dyfishtë të bimëve të larta dhe mikroorganizmave disa prej të kaluarën janë përshtatur për këtë lloj të bimëve dhe ishin patogjenik për të.
Roli mbrojtës i paqëndrueshëm i dukshëm jo vetëm në shkatërrimin e mikroorganizmave, por edhe në ndalimin e riprodhimit në një chemotaxis negative format mobile të mikroorganizmave në stimulimin e aktivitetit të mikroorganizmave që janë kundërshtarët e formave patogjene të kësaj bime, ilaç kundër insekteve, dhe kështu me radhë. Pronave P. Antimicrobial paqëndrueshme shkaktuar një numër i madh i studimeve mbi përdorimin e mjekësisë, mjekësinë veterinare, mbrojtjen e bimëve, ruajtjen e frutave dhe perimeve në industrinë ushqimore dhe fusha të tjera të praktikës. Në praktikën klinike duke përdorur drogë qepë, hudhër, rrikë, pronzennolistnaya Hypericum (imanin drogës) dhe bimë të tjera që përmbajnë të paqëndrueshme për trajtimin e plagëve septike, ulcerat deje, Trichomonas vaginitis dhe numër tjetër paqëndrueshme të bimëve gjithashtu stimulon motorike dhe sekretore aktivitetin e traktit gastrointestinal , zemra. U hartua shumëllojshmëri e bimëve tropikale dhe subtropikale që mund të përdoren për qëllime parandaluese dhe terapeutike, shtëpi dhe vende të mbushur me njerëz: në kopshte, shkolla, kujdes shëndetësor dhe institucioneve të tjera, të cilat mund të grupohen në 3 grupe:
Grupi 1 fabrikë shpërndarje të paqëndrueshme të cilat kanë antibacterial të rëndësishëm, antivirale, aktivitetin e ajrit antyfunhalnoy kundër mikroorganizmave.

Grupi 2 bimë, alokimi i paqëndrueshëm që përmirëson funksionin e zemrës, të rritur imunitetin, kanë një qetësues, veprimet terapeutike anti-inflamator dhe të tjera. Grupi 3 - fitofiltry bimë, thithjen e gazeve të dëmshme nga ajri.