Çfarë Citologjia


Çfarë është Citologjia? Shkenca Citologjia që studion karakteristikat e përgjithshme të strukturës dhe funksionin e qelizave dhe derivatet e tyre. Ajo shqyrton disa struktura qelizore, pjesëmarrja e tyre në proceset zahalnoklitynni fiziologjike, mënyrat e rregullimit të këtyre proceseve luajnë qelizat dhe komponentët e tyre, pajisje qelizat të kushteve të mjedisit, reagimi ndaj efekteve të faktorëve të ndryshëm, qelizave jo normale.

Ekzaminim citologjik është një vlerësim i karakteristikave të strukturës morfologjike të elementeve celulare në modelin cytologic (shpifjeve) për diagnozën e tumoreve beninje ose malinje dhe lezione jo-neoplastike. Ajo është e bazuar në një studim të përdorur një mikroskop karakteristika strukturore të qelizave, struktura qelizore e organeve, indeve, lëngjeve trupore personit në proceset normale dhe patologjike.

Studimi Dallimi citologjik i Histologji nuk është studiuar seksionet e indeve dhe qelizave; Përfundimi është i bazuar në tiparet ndryshojë bërthamën, citoplazmë, vlerën tsytoplazmovyh bërthamore, formimin e strukturave dhe qelizave komplekse. Kur përdoret Citologjia?


Analiza e shqyrtimit citologjik (inspektim rutinë). INSTALIMI (sqimë) diagnoza e sëmundjes.

INSTALIMI (sqimë) diagnozë gjatë operacionit. Kontrollet gjatë trajtimit dhe pas trajtimit.
Monitorimi dinamik (për zbulimin e hershëm të përsëritje). Lëngjet, pështymë, urina, lëng prostatës, fshin nga organe të ndryshme gjatë endoskopisë, si dhe të qafës së mitrës dhe të mitrës kavitetit (
Smears Citologjia,
Citologjia cervikale), shkarkimin nga gjirit, gërryerjeve dhe printime të erozovanyh apo sipërfaqe ulçerë, fistulat, plagë, dhe lëngu i përbashkët nga dëmtimit të dhëmbëve i lëngshëm, lëngun cerebrospinal dhe amniotik;
Materialet i larmë të marra nga aspirimi birë diagnostike, gjilpërë kryesisht të hollë;
Reflektime mbi mostrat e indeve, të tilla si largët operacional sipërfaqe të prerë të freskëta apo të marrë për ekzaminim histologjik e indeve.

Qëllimi kryesor i metodës citologjike për të marrë një përgjigje për pyetjen se prania ose mungesa e keqdashje (onkotsytolohiyu).
Në procesin e diagnozës diferenciale të përcaktuar nga natyra e procesit patologjike dhe inflamator themeluar, reaktive, ose lezionet precancerous të tumoreve proliferative dhe beninje. Roli i studimeve morfologjike në diagnozën e kancerit ka qenë në rritje të vazhdueshme, karakteristikat si të hollësishme morfologjike e tumoreve mund të më të arsyeshme
zgjedhur një metodë të trajtimit (kirurgji, rrezatimi, kimioterapi, dhe kombinime të tyre), si tumoret e strukturës ndryshme, origjinës dhe shkalla e qelizave atypia
të përgjigjet ndryshe për trajtim.

Përparësitë pashembullt mbi metodat e tjera duhet të Citologjia në zbulimin e kancerit fazat e hershme.
Zhvillimi i teknikave endoskopike, studim ultratinguj në masë jo të vogël ka kontribuar në futjen e gjerë
ekzaminim cytologic në diagnozën e tumoreve pothuajse të gjitha indet e trupit, duke përfshirë edhe organet e brendshme të analizave më parë i paarritshëm pozaoperatsiyni morfologjik.

Dëshmi e kësaj është
Diagnoza citologjik i kancerit të stomakut, mushkërive, fshikëz dhe organeve të tjera në mungesë të manifestimeve klinike, radiologjike dhe endoskopike, madje edhe para se këto metoda janë shenja. g. d. Nëse keni nevojë për t'u testuar në Citologjia, lexoni me.