Si të kurseni nervat


Shumë nga lexuesit tanë di dorës së parë që nervat shpartallua janë stresi kryesor shkaku, i cili është i njohur për të dëmtuar jo vetëm për ne por për të gjithë të tjerët. Pra, çfarë? Stresi është gjendja emocionale për shkak të shkeljeve të, ngjarjet e papritura ose të paparashikueshme të pritura.

Kjo mund të ndodhë si rezultat i situatave të këndshme dhe të pakëndshme, mund të rezultojë nga pezull zgjatur, lodhje dhe arsye të tjera të lidhura me stresin. Merak, ankth, stres, pasiguri shpesh i zhytur në stresin e njeriut. Ekspertët përcaktojnë stresin si pika e origjinës në të cilën ju doni të zgjidhur një konflikt, dhe pastaj të përshtaten me kushtet e reja. Kështu që shumë situata dhe ngjarjet në jetë:. Martesa, divorci, martohet përsëri, humbja e të dashurit duke pritur radhë të larta pozicionet e parashikuara për specialistët këto situata vetëm përfshijnë humbjen e vendeve të punës, rritjen ose zvogëlimin e shërbimit, fluturimin në një zonë kohore të ndryshme, humbje apo fitore dhe t. e. Është e qartë se disa stres me ngjyrosje pozitive emocionale, dhe disa janë emocionalisht negative.

Është e rëndësishme të dini se jo të gjitha streset të çojë në depresion dhe të rrezikshme. Njeriu nuk mund të kontrollojë, por ajo mund të jetë i vëmendshëm për të në kohë për të paguar vëmendjen në funksion të tij të parë. Në fund të fundit, të gjithë e dinë se herët të identifikohen parakushtet për stres, lehtë do të jetë për të përballuar me faktorë të njeriut në trupin e dështimit të pashmangshëm dhe pasojat e saj. Kështu, duke u përpjekur për të dëgjuar dhe për të kuptuar veten, njerëzit do të jenë në gjendje të ndryshojnë në mënyrë të konsiderueshme jetën e tyre. Nëse sinjale për të zbuluar rrezikun e afërt, siç mund të koordinojë mendimet dhe veprimet për të parandaluar stresin dhe për të ruajtur shëndetin e tyre e tyre.


Trupi mund të japin sinjale qasjen e stresit. Në këtë rast, personi do të ndjehen ndryshimet negative në e tyre fizike, marramendje, reaksione alergjike, dhimbje koke, dhimbje prapa, presion të lartë të gjakut, dhimbje vrull muskujve në gjoks dhe t. E. Sinjale të tilla merr valë e madhe trup të lodhur. Nëse një person njoftim në kohë të tyre, kjo është më e lehtë për të përballuar me ta. Në sinjale fiziologjike te njerëzit mund të ndodhë edhe numrin e psikologjik, i cili është një reflektim i gjendjes së saj dhe për të përcaktuar shkaqet e stresit. Shenjat e stresit është dezorhanizovannost, varësia (humbja e aftësisë për të kryer funksionet e veta), (nervozizëm, përkeqësim gjendjen fizike të trupit), humbje e aftësive të biznesit (vendim-marrja zatrudnytelnost), mbrojtëse (ulur vetë-respekt dhe vetë-rrahje me kamzhik).

Të dashur lexues, Nëse e gjeni veten në një ose më shumë nga këto shenja, atëherë, duhet të dëgjojnë për veten tuaj dhe për të përcaktuar se cila anë kick ndjekur. Ne duhet të mendojmë me qetësi të diskutuar situatën me një mik të ngushtë, do të përpiqen të kuptoj se përkthimin e faqes ose, nëse është e mundur, të eliminojë shkaqet që provokuar tendosje psikofizik. Ekspertët rekomandojnë punë alternative me pjesën tjetër, për të shmangur mbingarkesën dhe gjatë atëherë ju mund të zvogëlojë sasinë e stresit dhe për të shpëtuar e tij!

Mos harroni të gjitha në majë të gishtave tuaj!.