Si të tërhiqni stomakun


Pothuajse të gjitha gratë shtatzëna përjetojnë si herë pas here tërheq bark të ulët. Dhe nëse kjo ndodh herët në shtatzëni, këto ndjenja shpesh të frikshme dhe të shkaktojë ankth dhe ankth në femra. Frika Përse të tilla? Fakti është zvarritur dhimbje në fazat e hershme është një nga arsyet e abortit kërcënuar, por mos hidhen në përfundime, sepse nuk mund të jenë krejt të ndryshme dhe nuk lidhen me shtatzëninë tuaj.

Përveç gjinekologu profesional kurrë nuk do të ju them pa mëdyshje: Tërheq stomak do të thotë një dështim! Shkaqet e dhimbjes mund të tërhiqen zvarrë drejtpërdrejt të lidhura me shtatzëninë ose jo për të trajtuar gjinekologji. Në mënyrë tipike, kur tërhequr stomaku në fazat e hershme (dmth me një vonesë të vogël), mund të jetë shtatzënia e parë dhe më e sigurtë kriter ndodhur, pse, natyrisht, është që të gëzojnë dhe jo për panik.

Për të konfirmuar pritjet e tyre, ju do të duhet për të blerë një test në farmaci dhe të testohen. Cilat janë simptomat që mund të jetë një arsye për alarm në gratë shtatzëna? Çfarë është shkaqe obstetrike? Belly gur Solid shoqëruar me dhimbje, duke tërhequr dhe duke shkaktuar frikë për obstetër. Ky shtet i hypertonus mitrës mund të jetë për shkak të muskujt e mitrës, e cila është vazhdimisht pakësuar.


Ajo hypertonus mitrës dhe thotë se abortit spontan të mundshme. Aborti spontan apo abort është e natyrshme, pa kirurgji, abortin (20 javë). Kjo është zakonisht për shkak të çrregullimeve të fetusit apo sëmundje grua shtatzënë.

Më abort ndodh për një periudhë prej 5 deri në 9 javë dhe zakonisht gratë nuk e vërejnë edhe. Ato fillojnë me menstruacione të rënda, dhe çdo gjë është kthyer në normale. Megjithatë, në qoftë se kjo ndodh më vonë (10-12 javë), është e pamundur të mos njoftim. kërcënuese abortin ai zbulon veten e tij duke tërhequr dhimbje në fund të barkut dhe në kryqe; aborti në përparimin e karakterizuar nga shtrihen dhe dhimbje, ka gjakderdhje me bollëk; Aborti i plotë për këtë lloj të abortit është e karakterizuar nga: zhvendosjen absolute e embrionit nga mitra ,, mbylljen e kanalit të qafës së mitrës me një gjakderdhje të ndaluar. Shtatzënia ektopike është një arsye tjetër që mund të shkaktojë dhimbje të forta duke tërhequr bark. Çfarë është?

Një shtatzëni ektopike ndodh kur veza është fertilizuar tashmë, por nuk kaloi në mitër, dhe të mbërthyer filluar zhvillimin e saj në tubën fallopiane. Kjo situatë është e rrezikshme për gratë që vezës në rritje janë në gjendje për të thyer tuba fallopiane dhe shkaktojë gjakderdhje të rënda. dhimbje e papritur e rëndë në bark të ulët, ethe, marramendje. Gjetja e vetes në këto simptoma, telefononi menjëherë një ambulancë.

Këtu ne po flasim për kursim jetën tuaj. Dhe për të shpëtuar jetën tuaj të vetëm mund të shkaktonte ndërhyrjen kirurgjikale. Shumë rralle tërheq stomakun gjatë shtatzanise, në praninë e sëmundjeve të tilla si pengim intestinal, apendiksit ose pancreatitis.

Siç u përmend, kjo ndodh shumë rrallë, por në qoftë se keni qenë dhimbje të fortë dhe të mprehtë e shoqëruar nga të përzier, marramendje dhe temperaturë të lartë, të thirrur një ambulancë. Ju mund të kenë nevojë kirurgji urgjente. Por edhe në qoftë se gjendja nuk është kritike, konsultim dhe ekzaminim mjekësor i nevojshëm.

Nëse gjatë inspektimit gjinekologu asgjë kërcënuese dhe të rrezikshme për jetën e fetusit zbuloi asnjë postim brengat dhe frikën e tyre. Ndoshta zvarritje dhimbje në bark për shkak të ndryshimeve në gratë shtatzëna.

Shumica e konsiderojnë këtë: riorganizimin e madhe e trupit, zbutjen rritjen e indeve në mitër dhe paragjykimet e saj! Kjo është e natyrshme dhe normale që të ndjeni një trishtim të vogël në bark. Siç e shohim, arsyet janë të shumta dhe të ndryshme. Sidoqoftë, rezultatet dhe raportet mjekësore mund të bëjë vetëm një mjek me përvojë.