Sa shpesh për të ndryshuar furçë dhëmbësh tuaj


Çfarë shumica e njerëzve nuk mendojnë për kur të doni për të ndryshuar furçë dhëmbësh tuaj.

Më të ndryshim furçë të ri kur e vjetër është mjaft i veshur, razlohmatit dhe humbi të gjitha speciet. Por kjo është e gabuar dhe edhe më shumë - e rrezikshme për shëndetin.

Për të ruajtur shëndetin tuaj, ju duhet të duhet të kujdeset për një furçë dhëmbësh, në mes cleanings duhet të le furçë thahet mirë, për këtë është e nevojshme që të pije pas përdorimit me ujë, dridhen dhe të vënë në një pozicion vertikal për ventilim; nëse të gjithë janë të furçë të dhëmbëve në një gotë, ju duhet për të parë për atë që ata nuk e prekin njëri-tjetrin, përndryshe rrezikun e mundshëm të infeksionit nga të afërm të sëmurë. Më të mirë për të mbajtur një mbajtës furçë dhëmbësh me disa vrima, atëherë të gjitha brushat janë të vendosura në një distancë nga njëri-tjetri dhe rrezikun e kapjen e një të ftohtë apo grip është reduktuar në minimum. Megjithatë, sa shpesh për të ndryshuar furçë dhëmbësh tuaj dhe pse për të bërë atë?


Dentistët kanë rënë dakord gjatë idenë që ju duhet për të ndryshuar furçë dhëmbësh tuaj të paktën çdo tre muaj. Studimet kanë treguar se furçë që ka qenë në operacion për rreth tre muaj, shumë më pak në mënyrë efektive heq pllakë dhe shpohet të thyer dhe jo, si dhe të marrë në vështirë për të arritur zonat. Ndrysho furçë ju duhet një tjetër arsye që shumica e shpohet akumuluar një sasi të madhe e baktereve që të merrni atje me gojën tuaj. Këto baktere bëhet çdo ditë e më shumë dhe më shumë dhe përfundimisht të pastrohen brushing dhëmbët tuaj, por më tepër ndotin ato. Shpohet Broken mund të plagosë mishrat dhe mukozën orale, por kjo nuk është më e keqja, dhe se në mikroporizy tillë lehtë mund të merrni një infeksion që është në shpohet.

Kjo situatë mund të përfundojnë stomatitit. Dentistët rekomandojmë që të vetëm të zëvendësojë furçë dhëmbësh tuaj me një të ri pasi të shërohen nga çdo ftohjet. Kjo është e nevojshme në mënyrë që të mos dhemb përsëri. Shumë prodhues furçë të dhëmbëve vendosur të lehtësuar konsumatorët jeton duke krijuar një të shpohet veçanta ngjyrë mbi treguesit që zhduket me kohë dhe, në këtë mënyrë, siç ai thotë: Hey, bos, duke zëvendësuar mua! . Në praktikë, shpohet zhduket pas rreth tre muajsh duke përdorur një furçë dhëmbësh në qoftë se njeriu ishte duke pastruar dhëmbët dy herë në ditë për 2-3 minuta. Këto furçë të dhëmbëve, përveç qëllimit të saj të drejtpërdrejtë, mund ende të pajiset me pads të veçantë për të pastruar gjuhën, si dhe shpohet rubberized për fërkoni mishrat gjatë brushing.

Dhe së fundi, një tjetër bordi i vogël. Në qoftë se ju shkoi me pushime, sigurohuni që ju të vënë furçë dhëmbësh tuaj në rast. Rasti mbron shpohet e furçë deformim dhe për të mbajtur të pastër.

Pas çdo brushing duhet së pari të tharë dhe pastaj e vënë atë në një rast, apo në një hapësirë ​​të mbyllur, por ende lagur shpohet mund të jenë patogjenë. Duke përdorur këto udhëzime, ju mund të sigurtë të pastruar dhëmbët tuaj dhe të shpëtoj të problemeve të peshës që nga ndryshimi furçë dhëmbësh më e lehtë se në ndryshim ose trajtimin e dhëmbëve.