Çfarë është temperatura basal para menstruacioneve


Temperatura bazë e trupit është temperatura, duke ilustruar ndryshimet në organet riprodhuese të brendshme nën ndikimin e hormoneve të caktuara. Kjo ju lejon për të krijuar ekzistencën dhe kohën e ovulacionit dhe të përcaktojë nëse të vezoreve të prodhojnë të hormoneve progesterone rreshtim mitrës podhotavlyvayuschyy për një shtatzëni të mundshme. Në disa raste, ajo është e rekomanduar për të matur temperaturën bazë të trupit? për të dyshuar për të përcaktuar ditët më të favorshme për konceptim. Si e bën metodë?

Cikli menstrual ovulacionit ndan në 2 faza. Temperature Body gjatë fazës së parë meposhtme temperaturën e fazës së dytë sapo ovulimit është prodhimi progesterone, i cili rrit temperaturën e trupit në 0, 4 0, 6 gradë.

Faza e dytë zgjat për 13-14 ditë, dhe temperatura basal para menstruacioneve përsëri reduktohet në 0, 3 gradë. Mos harroni që objektivisht të vlerësuar gjendjen e shëndetit të lindjes së fëmijëve, duke u bazuar vetëm në rezultatet e matjeve të temperaturës basal trupit është e pamundur. Diagnozë të saktë mund të jetë vetëm një mjek pasi rresht. Rritja e temperaturës në thellësinë e tregues i ovulacionit dhe, si pasojë, shëndetin riprodhues të grave.


Nëse temperatura basal nuk ndryshon gjatë ciklit dhe qëndron në rreth 36, 9 C, ajo mund të tregojë abuzimin dhe pjellshmërisë. Pse kjo nuk është një temperaturë normale të trupit, dhe bodrum? Gjatë ditës, temperatura e trupit të njerëzve është vazhdimisht në ndryshim, ngrihet dhe bie në varësi të temperaturës ambientit, stërvitje, stresi, pasi të hahet, dhe kështu me radhë. E. Pra, gjeni një kohë të mirë për të matur temperaturën gjatë ditës është e vështirë. Sepse temperatura basal është matur në një kohë kur trupi i njeriut është pothuajse nuk ka faktorë të jashtëm janë në pushim. Ajo është në këtë drejtim dhe ajo është quajtur basal, dmth bazë, bazë.

Si për të matur temperaturën bazë? Rreptësisht nga rregullat! Masa temperaturën bazë të kërkuara në mëngjes në të njëjtën kohë, menjëherë pas zgjohen.

Çdo aktivitet fizik, madje bisedë është eliminuar. Termometër kuzhinier më të mirë në mbrëmje, lëkundje off temperaturën e mëparshëm dhe të vënë atë pranë shtratit.

Matja termometër merkur është mbajtur për 5 minuta, elektronik 40-60 sekonda. rektumi, termometër është futur në zorrën e trashë duke përdorur agjentët lubrifikuese. Kur heqjen termometër merkur, mbajtjen e tij me majë dhe nuk koprrac atë në vendndodhjen e merkurit. Përndryshe mund të shkaktojë gabime në matje.

Rezultatet e matjeve janë të hyrë në një orar të veçantë. Ju duhet gjithashtu të jenë në përputhje me një numër të rregullave të tjera të matjes duhet të bëhet vetëm një mënyrë (me gojë ose rektumi ose vaginally); basal matje temperatura e trupit nuk është kryer, ndërsa duke marrë kontraceptivëve oral, sedativë dhe hormonet, si dhe alkool. Si për të interpretuar rezultatet?

Temperatura basal në ciklin normal ovulacionit në fazën e parë më poshtë 37 C, në fazën e dytë ngrihet një mesatare prej 0, 4 C. probabilitet i lartë i konceptimit është e vlefshme për ditë para ethe dhe ditën e ovulacionit. Nëse ethe vazhdon për më shumë se 18 ditë, mund të jetë një shenjë e shtatzënisë.

Në mungesë të ovulacionit basal temperaturë të sillet nga 36, ​​5-36, 9 C gjatë gjithë ciklit. Me kurs të duhur të temperaturës shtatzënisë rritet në 37, 1 C-37, C 3 dhe mbetet i lartë gjatë 4 muajve të parë. Temperaturat e ulëta në javë afat mund të tregojë kërcënimin e dështimit të fëmijës. Gjithashtu temperatura i kalon 37 8 C tregon inflamacion në trup. Zgjatur ruaj pushtetit në gjysmën e dytë të shtatzënisë në rreth lart 38 C mund të shkaktojë probleme të rënda shëndetësore të fëmijës.

Në këtë rast, ju duhet të konsultoheni me mjekun tuaj menjëherë. Duke u kthyer këshillat e specialistëve të Qendrës Mjekësore Grave, ju do të merrni informacionin më të detajuar mbi atë se si për të matur temperaturën bazë, dhe në të gjinekologu mund të shqyrtojë jashtë.

Nëse jeni të alarmuar performancën e temperaturës tuaj basal trupit, sidomos gjatë shtatzënisë, Qendra do të ofrojë zgjidhje për problemin tuaj duke eliminuar shkaqet e shkeljeve.