Çfarë është temperatura në shtatzëni


Gjatë shtatzënisë, shumica e grave të vini re se temperatura e tyre konstante në 37 gradë në fillim. Por siç kemi mësuar këtë shifër është 37 e cila është karakteristikë apo sëmundje, nuk është çudi që shumica e grave shtatzëna në zbulimin fillimin e etheve të shqetësuar për shëndetin e tyre.

Rritja e temperaturës në të gjitha rastet jo arsye për brengosje. Në artikullin e sotëm ne mësojmë se temperatura e trupit tuaj është normale apo e ka arsye për shqetësim? Arsyet për ngritjen e temperaturës trupore në gratë shtatzëna. Së pari, le të fillojmë me faktin se temperatura e trupit duhet të jetë i ulët se është normale gratë shtatzëna. Ky proces është se një grua gjatë hormonit të shtatzënisë rikonstruktuar trupin dhe trupi reagon për të ngrohur ngadalë.

Dhe kështu temperatura ngrihet pak. Pra, në qoftë se temperatura e trupit shtatzënia e 37 37 gradë 1, atëherë ju nuk duhet të shqetësohen dhe të llogarisin temperatura të tilla normal për situatën tuaj.


Mjekët shpjegojnë ethe shtatzënë grua me sasi të madhe të progesteronit. Progesteroni është hormoni kryesor gjatë shtatzënisë. Një tjetër shkak i etheve në shtatzëni mund të mbinxehje në diell dhe mungesa e ajrit të freskët në trup.

Të gjitha këto fakte nuk do të marrë në zemër, siç është organi shtatzënë normë. Por në qoftë se temperatura e trupit tuaj gjatë shtatzënisë ka arritur nivel më të lartë, të tilla si 37, 5, kjo nuk duhet të ngadaltë për të parë një mjek. Arsyeja për këtë rritje të temperaturës mund të jetë se, ku ose infeksionet në trup. Çdo infeksion mund të bëhen probleme të mëdha në zhvillimin e fetusit. Nëse temperatura është mbi 37, 5, shtatzënisë së parë, e gjithë kjo do të sjellë për të abortit spontan.

Veçanërisht e rrezikshme për gratë shtatzëna është temperatura mbi 38 gradë, një rritje e temperaturës do të çojë në anomalitë e fetusit. Kur koha e përshtatshme për të lindur, dhe ju të gjeni një ethe, ka të ngjarë të çojë në shkëputje placental.

A është e nevojshme për të xhiruar poshtë gjatë ethet e shtatzënisë? Në shtatzënisë temperatura në 37, 5 gradë në fazat e para nuk mund të rrahur poshtë. Edhe në qoftë se ju zastudylysya. Sepse temperatura është mbrojtja e trupit tonë dhe ajo copes me viruse.

Në 37, 5 38, 5 duhet të sjellë poshtë ethe bëni rëndë dhe pini çaj të nxehtë me limon ose të bëjë një kompresë në ballin. Temperaturë maksimale mbi 38 nuk duhet të xhiruar poshtë të tyre, kjo është një rrezik i madh për trupin tuaj dhe fëmijën tuaj palindur, kështu telefononi mjekun tuaj menjëherë. Në përfundim, nuk ka shqetësime në fazat e hershme, kur temperatura e trupit tuaj arrin 37 gradë sepse kjo është normale për trupin tuaj. Është më mirë të mos shqetësohen dhe të përpiqemi pak më shumë kohë për fëmijën e tyre të palindur dhe veten e saj.

Mundohuni për të vizituar sa më shpesh të jetë e mundur në ajër të pastër dhe të hani në mënyrë të barabartë. Blerje fruta dhe perime, shtrihem në krevat, ecni nëpër rrugë pa menduar për fat të keq, sepse duke qenë një mom.