Çfarë është ushqimi më i mirë fëmijë


Nënë e rrallë nuk dhënë këtë pyetje "Çfarë është ushqimi më i mirë fëmijë? "Kur ajo rritet fëmijë dhe kur kjo nuk është e mjaftueshme vetëm qumështi i nënës. Kur nëna është më afër 5-6 muaj është dhënë për çështjet që ushqim për fëmijë është më e mirë? , Ajo është kryesisht duke kërkuar për informacion në internet. Sot unë dua të flas më në lidhje me prodhuesit, dhe se,: ushqim në kavanoza apo i përgatitur në mënyrë të pavarur.

Konsideroni avantazhet dhe disavantazhet e secilit lloj të ushqimit, dhe ju do të vendosë se fëmija ushqim është e drejtë për ju. Fuqia e kavanoza. Shpejt. Ushqimi në kuti mund të blihet në çdo farmaci, supermarket apo dyqan fëmijëve.


Nuk ka nevojë për të shpenzuar kohë gatim. Cilësi të kontrolluar. Siguri se kutia nuk e vënë produktet dëmtuar (të paktën kështu thonë prodhuesit) dhe jo mbërthyer në një grumbull të sheqerit pure.

Variety. Në të vërtetë kavanoza në dyqan bollëk befasi e opsioneve dhe kombinime të produkteve. Lehtësia e magazinimit. Blerë një javë, dhe kjo është në shtëpi.

Kjo also'll marrë lehtësinë e udhëtimit. Edhe pse të cilësisë dhe të kontrolluar, por jo gjithmonë ndjek mjetet normale të transportit (kavanoza dhe kuti mund të jenë të ngrira gjatë transportit në dimër ose verë të qëndrojë në Fury ngrohjes 40).

Shumica perime-mish, pure frutash sinqerisht i holluar me ujë të rëndë. Rezultati nuk është perime pure dhe përzierje të lëngshme të ujit dhe konsistenca e patate pure, shije e cila është jashtëzakonisht e dyshimtë (provoni veten). Çmimi i lartë. Për ujë dhe disa perime si çmimin për kilogram të perimeve.

Pra, për të blerë një ditë 1 kavanoz të frutash fëmija pure perimesh pure kavanoz + + + lëng salcë mish jar jar shkon në 200r të çmimeve, dhe në qoftë se ju shtoni një rrëmujë, kështu të gjitha 250 produkte shumë homogjene.

Të gjitha produktet bankare janë shumë të homogjenizuar. Kjo është e madhe për 2 muaj futjen e parë të ushqimeve plotësuese.

Atëherë është e vetmja pengesë. Si fëmija mëson për të përtyp (që përtyp ushqimin dhe nëse po, në një pezullim homogjene). Tani një të shpejtë të ushqimit vështrim baby, i përgatitur në mënyrë të pavarur. Cilësi të kontrolluar.

Ju e dini saktësisht se çfarë dhe sa ju vënë në tenxhere. Çfarë dhe sa do të hanë fëmija juaj. MOT është i gjithë procesi i përgatitjes, transportit për fëmijën ju jeni në kontroll.

Kosto të ulët. 50 gram mish lope selektiv do t'ju kushtojë 20r. 100 gram pure perimesh me lulelakër ngrirë 15 rubla, 100 gram qull në 5 rubla. Më i shtrenjtë është pure frutash (fruta tani rruga). Homogjeniteti mund të rregullojnë vetveten.

Ju thjesht mund të shtypur me një pirun apo shtyp dhe mund të bëjë blender më homogjene pure. Konsistenca gjithashtu mund të kontrollojnë veten dhe të mësojnë një fëmijë në një ushqime të dendura. Shije e brewed fllad drithëra svezhepryhotovlennoy apo mish nuk mund të krahasohet me asgjë tjetër.

Disa koha e kaluar në përgatitje. Për të gatuaj, shtrydhje, cool merr kohë. Po, ajo është 10-15 minuta (edhe pse për të gatuar viçi dhe shtrembërojnë keni për të shpenzuar një orë). Por kjo kohë.

Varieteteve është e kufizuar në produktet që janë në domenin publik. Për shembull, gjeldeti apo lepuri gatuaj problematike (nuk shiten kudo, dhe ne nuk do të blejë 100 gram mish lepuri). Vështirësitë e udhëtimit. Problematike një udhëtim të gatuaj qull ose gatuaj mish.

Duhet disa aftësi gatim (më besoni, unë jam me shkrim për një arsye. Sepse, nuk ka pasur situata ku unë pediatër nënat mësohet kuzhinier dhe të përgatisë pure tuaj perimesh). Ajo do të përfundojë barazi në këtë çështje - që ushqim për fëmijë është më e mirë. Por unë dua të theksohet se krahasojmë këto dy lloje të ushqimit të fëmijës është si krahasuar restorant (jo më i mirë) dhe ushqim i përgatitur nënën e dashur. Gjërat janë të pakrahasueshme sipas mendimit tim.

Foshnja kavanoza të ushqimit duhet të jetë i pa sundimit të ushqyerit të fëmijëve, si përjashtim këtyre rregullave. Unë shoh një shumë të artikujve në internet, ku ata shkruajnë se ushqim për fëmijë në kavanoza shumë më mirë se një që ju të gatuaj vetë. Por kjo nuk është e vërtetë! Artikuj të tilla të paguara për 100% (shënim, ata gjithmonë thonë se çfarë markë specifik i ushqimit ju duhet të zgjidhni). Si një pediatër, unë patjetër mendoj ushqimi më i mirë fëmija është që nëna ime përgatit.

Të freskëta, të shijshme. Kavanoza dobishëm për të udhëtuar, në qoftë se ju do të vizitojë ose një e papritur ju nuk keni kohë për t'u përgatitur për çdo rrethanë. Por kavanoza e ushqimit të fëmijës nuk duhet të jetë rregull. Vetëm ju vendosni cila është më e mira për fëmijën e ushqimit fëmija. Vetëm ju vendosni se çfarë dhe ku për të ngrënë në dhomë ngrënie e fëmijës tuaj ose në shtëpi.

Dhe çfarë ju ushqyer fëmijën tuaj? Guys më thoni, pas një dy ditë të qëndrojë deri makinën në garazh, të erës dhe ajo kthehet fillojnë të bien dhe të ketë një mijë dhe pastaj shfaqin të gjitha rregullat. A duhet menjëherë të shkojnë deri në 1500.