Çfarë është testi më i saktë shtatzënisë


Sot, ka shumë teste të ndryshme shtatzënisë.

Por të cilat një është më i saktë? Mundohuni të kuptoni së bashku. Ndonjëherë ndodh që një grua tashmë ndihet shtatzënë, dhe testi nuk jep një rezultat pozitiv. Kjo është për shkak të gabimeve në shtatzëni shumë të hershme.

Ndihmë diagnostikuar shtatzëninë katër lloje të testeve aktualisht ekzistuese shtatzënisë: Disa teste në shtëpi mund të tregojnë nëse jeni shtatzënë ditën e parë pas periudhës menstruale të pritshme (rreth 14 ditë pas fertilizimit) për 5 minuta duke përdorur mostrat e urinës të marra në çdo kohë ditë. Faqja shtatzënisë diagnoza e testit, duke zbuluar prezencën e hCG hormonit (Gonadotropin chorionic njerëzor) në urinë. Si rezultat, test shtëpi ju do të merrni një diagnozë të saktë në një periudhë shumë të hershme të shtatzënisë, para se ka një ide të përgjithshme të konsultuar një mjek. Kjo lejon nënën shtatzënë për të filluar siç duhet të kujdeset për veten e saj pas disa ditë pas fertilizimit, përkatësisht rreth kohës kur shtatzënia implantuar vetëm në mitër.


Në test shtatzënie në shtëpi është një disavantazh serioz: në rast të gabimit (nëse ata japin një rezultat negativ edhe pse ju jeni në të vërtetë shtatzënë). Ju mund të shtyjë për një datë të mëvonshme te mjeku dhe i japin më pak rëndësi për t'u kujdesur për shëndetin e tyre. Mos harroni se testin në shtëpi ju nuk mund të zëvendësojë një konsultim dhe ekzaminimin fizik të kryer nga një profesionist me përvojë.

Nëse në shtëpi Test Shtatzënia juaj nuk është e themeluar mirë, është e nevojshme për të konfirmuar ekzaminimin mjekësor dhe të inspektimit. Në dip urines vetëm maja e strip si rritet lëngët në promokashtsi arrin shtresën reagjent dhe hyn atë në një reaksion kimik.

Kjo është një provë e besueshme. Ato mund të përdoren në çdo kohë të ditës (por do të përmbahet nga urinimi të paktën 4 orë para testit).

Kjo është një rrip plastik të veshura me kristale të lëngshme, e cila është e vendosur në zonën e barkut. Pajisja mat temperaturën në zonën e legenit. Nëse kjo është mbi 37, 5 - tregues shkaktuar. Ky sinjal është zakonisht flet në favor të shtatzënisë pas 3-4 ditësh pas fekondimit.

Kjo metodë nuk mund të aplikohet për një rritje totale në temperaturën e trupit. Shkop të gjatë është futur në vaginë për disa minuta para qafën e mitrës. Nëse është kështu u bë blu, kjo do të thotë që ju jeni shtatzënë. Testi i përgjigjet ndryshimeve specifike indeve të qafës së mitrës.

Gabim përjashtuar, ndryshime të tilla në indet e qafës së mitrës ndryshe nuk ndodhë. Grua ka një rënie prej pështymës në mikroskop qelqi instrument kontrollor i vogël, duke pritur disa minuta, dhe kur thatë. Për model, duke iu referuar udhëzimit përcakton - janë shtatzënë apo jo. Ky rrip i zgjatur prej letre të ngopura me reagents të jetë i zhytur në një enë të urinës. Nëse kjo provë ishte për të mbajtur në urinë (të lehta rrjedhje) dhe nëse jashtë orarit ose aksidentalisht dip vlerësimin e përmendur më lart - të marrë gabim.

Në Evropë, nga këto teste janë të pasakta refuzuar. Designed për të përcaktuar ditën e ovulacionit, kur shtatzënia më e mundshme. Nëse për ndonjë arsye ajo nuk mund të vizitoni një mjek, duhet të jetë vetëm dy teste.

Sot, shumë kompani të prodhojë dy grupe të strips në një paketë të vetme për rezultate të besueshme. Më mirë të blerë dy grupe në një shirit, mundësisht në barnatore të ndryshme.

Ju duhet të ndjekin në mënyrë strikte udhëzimet e përdorin testin.