Çfarë çokollatë më të mirë


Çfarë është më e mirë çokollatë qumësht ose të errëta? Në fiseve indiane pije e nxehtë, e cila është përgatitur me kakao integruar, konsiderohen ilaçe.

Studiues moderne nga këto vëzhgime fuqimisht pajtohen. Total një filxhan çokollatë të nxehtë ndihmon të kapërcyer lodhje, për të përmirësuar trupin e përgjithshëm dhe të përshpejtojë shërimin plagë. Ekspertët nga qendrat kryesore kërkimore kanë konfirmuar se goodies çokollatë në gjendje për të mbrojtur njerëzit nga sëmundje të caktuara serioze. Një prej tyre është atherosclerosis. Klinikisht provuar se që me siguri janë në një çokollatë të vërtetë, të parandaluar sedimentimit e kolesterolit në enët e gjakut.

Kështu që përbërësit duhet të përbëhet nga çokollatë të vërtetë? A mund të konsiderohet si një çokollatë e vërtetë e bardhë? Një çokollatë e vërtetë është një produkt i përgatitur nga fasule kakao apo nga nafta. Ka disa lloje të çokollatë.


Ata ndryshojnë në shije, sepse ata kanë një përbërje të ndryshme. Struktura referencë është çokollatë e errët. Ajo është quajtur shpesh shije të hidhur, por kjo nuk është gjithmonë e vërtetë. Përgatitja me fasule integruar pjekur, sheqer pluhur dhe gjalpë kakao veçantë. Kjo çokollatë është produkti më i pastër dhe origjinal.

Një tjegull hidhur dhe bëhet e vlefshme kur ajo shton konfeksioneve numër të madh të fasule të përpunuara dhe i nevrikosur me kujdes kakao. Shpesh receta varieteteve të hidhura futur dhe fruta grimcuar djegës. Por në qoftë se një pjesë është një shumë e sheqerit hidhërim djegëse zhduket krejtësisht.

Por përbërja e çokollatë me qumësht është zakonisht edhe qumësht (nganjëherë krem). Vleshme, produkte qumështi të ushtrojë ndikim në shijen e çokollatë, dhe aroma e saj kryesisht të ofrojë produkte kakao.

Për shkak të përmbajtjes së lartë yndyrë të qumështit nuk është konsideruar i njëjtë përfitim si të zezë. Përmbajtja më e lartë e vajra esenciale, magnez, fosfor dhe flavonoids është në çokollatë e errët. Çokollatë e bardhë shumë gabimisht quhet artificiale, dhe ajo është menduar një prej gabimit të konsumatorit. Kombinimi i pazakontë i shije trajton shton ajo përfshin vanilje dhe qumësht pluhur, por edhe gjalpë kakao çokollatë bazë. Kjo është, nuk ka pluhur kakao përbërë nga çokollatë të bardhë nuk është.

Për arsye të njëjtën nuk ka ngjyrë karakteristikë çokollatë e produktit. Nga rruga, njerëzit që janë alergjik ndaj solids kakao, çokollatë e bardhë është gjithashtu e pamundur.