Çfarë teste të marrë kur planifikon një shtatzëni


Çfarë teste të kalojë kur planifikon një shtatzëni?

Ka disa rregulla të thjeshta që duhet të përdorin çdo dy që ëndrrat e pasardhësve të shëndoshë, kontaktoni Qendrën apo planifikuar nevojën shtatzënie të paktën 3 muaj para datës së synuar të konceptimit. Kjo kohë është e nevojshme të kalojnë testimet, anketat, emërimin e trajtimit (nëse është e nevojshme) për të bërë në dispozicion, por vaksinat e rëndësishme. Kjo është e rreme është ideja se baba i ardhshëm mund të qëndrojnë larg nga të procesit të planifikimit.

Gamë të plotë të hulumtimit për çdo çift të përcaktohet individualisht. Mos harroni se testet nuk janë emëruar mjekë teka, por një domosdoshmëri.


Shkoni direkt në ekzaminimin e kërkuar! 1. Rishikimi gjinekolog: flora e shpifjeve do të zbulojë inflamacion, colposcopy duke marrë një pjesë të vogël të indeve për ekzaminim mikroskopik. 2. Analiza e përgjithshme: klinik (e përgjithshme), të sheqerit në gjak, total, kimi gjakut.

3. Shkuarja në një terapist, stomatolohuiendokrinolohu. 4. Të dy burrat të ulen grupi i gjakut dhe faktorit Rh. Në qoftë se një grua ka Rh pozitiv është asnjë problem; nëse negativ duhet të testohen naantitela të faktorit Rh (edhe në qoftë Rh negativ dhe një burrë), antitrupat ndaj shtatzënisë pozitiv faktorit Rh pamundur deri problemit duhet të rregullohen; antitrupa negativ që nga 8 -S nedeliberemennostietot testit duhet të marrë çdo muaj.

5. pishtari-infeksionet. Ky shkurtim përfshin sëmundjet që janë të rrezikshme për zhvillimin e fetusit gjatë e grave fillestare infektuar gjatë shtatzënisë. T, R (lat Rubeola.), Citomegalovirus C, H, O (të tjerët - të tjerët): në mënyrë tipike ato përfshijnë, dhe ,,. sëmundje parazitare.

Në infeksionit primar gjatë shtatzënisë fetusi mund të zhvillojë keqformime të ndryshme të rënda. Nëse infeksioni ka ndodhur në deri në 24 javë zakonisht shpenzojnë abort.

Analiza është bërë për të zbuluar antitrupa fazën akute të sëmundjes, infeksion të vjetër, infeksioni ka ndodhur gjatë vitit të kaluar, mungesa e antitrupave në gratë shtatzëna duhet të ndjekin një sërë masash parandaluese. gjithashtu shkakton sëmundje të rënda në fetus, dhe infeksioni është një tregues për abort. Nëse antitrupat mungojnë, është e nevojshme sdelatprivivkuza 3 muaj para konceptimit. Infeksioni mund të çojë në cytomegalovirus kongjenitale ose vdekje fetale. Në mënyrë tipike, bartës i nënës virus nuk çon në pasoja serioze. Infeksion virus simplex Herpes mund të shkaktojnë anomalitë e rritjes apo të shkaktojë abort. 6. Analiza e infeksioneve gjenitale në të dy partnerëve: klamidia, mycoplasmosis, ureaplasmosis ,, () gardnerellez.

7. ultratinguj legenit për të vlerësuar vezoret dhe mitrës. 8. Caktimin temperaturën e trupit basal, ajo do të lejojë mjeku për të diagnostikuar një numër shkeljesh. 9. Analizat e hormoneve janë opsionale dhe do të jetë në rastet e mëposhtme: parregullsi menstruale, rritje flokët e trupit ,,; nuk bëhet shtatzënë brenda një viti; Prania e shtatzënive të parë të pasuksesshme të rezultojë. Lista e saktë e hormoneve të caktuara nga mjeku.

10. Hemostaziohramma ose koagulimit (koagulimit). 11. kryer për të përcaktuar pajtueshmërinë e bashkëshortëve, parandalimin e sëmundjeve të trashëguar në foshnjen e palindur. Analiza nuk është e nevojshme, por rekomandohet praninë e faktorëve të rrezikut: sëmundje e trashëguar në familje ,, faktorët e zakonshme negative (kushtet e dëmshme të punës, duke marrë barna të caktuara), të moshës 35 gratë pas moshës 40 burra pas 12.

Analiza e spermës gjithashtu nuk është e nevojshme. Designed zakonisht për të dyshuar.

Cilat teste duhet të kalojë para se të shtatzënisë, i emëruar nga mjeku, në bazë të të dhënave për shëndetin e një çifti të veçantë, ankesave dhe karakteristikat individuale të trupit! Lipnytska Pauline gazetar portal 103. nga.