Cilat vitamina në banane


Fry me kripë dhe piper dhe të shërbejë nxehtë të mishit akute.

Çfarë mendoni ju për këtë pyetje? Ajo shfaqet në banane.

Para se ju 10 gjëra që ju nuk e dini në lidhje me banane. 1. Banane - një kokrra të kuqe. Banana bimore - bimë më e madhe që ka një trungu të fortë. Banana kërcell i barit nganjëherë arrin 10 metra në lartësi dhe 40 centimetra në diametër. Në një varet tilla burimore zakonisht 300 fetuset totale peshën e 500 kg.


2. Presidenti i parë i Zimbabve, Kanaani Banana ishte. 3. Banane janë jo vetëm të verdhë, por të kuqe. Në mishin e kuq e tenderit, dhe ata nuk e mbajnë të trafikut. Ishull Seychelles MAO vetmi vend në botë ku ka flori, e kuqe dhe e zezë banane.

Vendorët ata, natyrisht, hani; ky është një pjatë e dytë që është shërbyer me karavidhe dhe butak. 4. banane përmbajnë më shumë vitaminë B6 sesa fruta të tjera.

Ne e dimë se kjo vitaminë është përgjegjëse për humor të mirë. 5. peshon banane korrjes është kulture e dytë më e madhe në botë, përpara rrushi në vendin e tretë, pas vendin e parë dhe portokall. 6. India dhe Brazili të prodhuar më shumë banane se çdo vend tjetër në botë. 7. Banane patate pothuajse gjysma kalori, dhe banane të thata është pesë herë më shumë kalori se sa të papërpunuara. Një banane përmban 300 mg kalium, i cili ndihmon të luftuar presionin e lartë të gjakut dhe forcon muskujt e zemrës.

Secili prej nesh çdo ditë duhet 3 ose 4 gram kalium. 8. Mbani Lepik nga Estonia fitoi garën e parë në botë të hahet banane me shpejtësi. Ai arriti të hajë 10 banane për 3 minuta. Sekreti i tij ishte në thithjen e banane me lëkurë të - kështu që ajo shpëtoi kohë. 9. banane latynsky quajtur «musa sapientum», që do të thotë "frytin e një njeri të zgjuar."

10. rekord botëror për thithjen e banane për 1 orë - 81 banane.