Çfarë lloji i gjakut janë të papajtueshme


Planifikimi për të shtatzënisë hap të ndërgjegjshëm prindërit.

Dëshira për të pasur një fëmijë është e lidhur pazgjidhshmërisht me përgjegjësi për shëndetin dhe të ardhmen e fëmijës. Kështu që shumë çifte të krijoj bëjnë disa ekzaminimeve mjekësore për të sunduar nga faktorët e rrezikut për nënën dhe fëmijën e ardhshëm, duke përfshirë edhe teste të kalojë për të mësuar në lidhje me pajtueshmërinë e gjakut për konceptim. Ky test është thelbësore për një kurs pozitiv të shtatzënisë mbi jetën, shëndetin dhe mirëqenien e fëmijës. Thelbi i analizës së pajtueshmërisë së grupeve të gjakut para konceptimit është se çiftet bëjnë marrjen e mostrave të gjakut për të përcaktuar faktorin Rh.

Analiza vlerësuar një mjek, dhe përgjigja më e mirë është për çiftet që i gjakut Rh i njëjtë, në të cilin rast shanset për të në mënyrë të sigurtë të bëjë dhe të lindë një fëmijë të shëndetshëm është shumë më i lartë. Pse është e rëndësishme të dini për gjakun Rh dhe kjo mund të jap? Faktor pozitiv Rh tregon se qelizat e kuqe të gjakut kanë një lloj proteine, përndryshe, një person ka një faktor negativ Rh. Për të planifikuar fëmijën është faktor i rëndësishëm Rh, si shumë gabimisht mendojnë prindërit për rëndësinë e gjakut. Opsioni më i mirë për amësi të sigurt është prania e dy prindërve ose një faktor pozitiv Rh, ose negativ.


Sipas statistikave, në shumicën e rasteve fëmijë faktori Rh gjakut është pikërisht njëjtë si nëna e tij. Në pajtueshmërinë e grupeve të gjakut dhe faktori Rh, një çift i martuar nuk mund të shqetësuar në lidhje me komplikime të ndodhin vetëm kur ka mospërputhje prindërit Rh (dhe pastaj thirrje te mjeku në shtatzëninë e hershme, këto probleme duke marrë drogë të veçanta). Ndikimi i gjakut në konceptimin dhe mungesën e konfliktit Rh është shumë e lartë. Shtatzënia e komplikuar nga prania e prindërve Rh konfliktit për mos caktimin e trajtimin e duhur mund të ndërpritet, dështim ndodh. Antitrupat e prodhuar në një grua do të veproj për të shkatërruar embrionin.

Madje ekziston mendimi se kur compatibility gjak në konceptim faktori Rh dhe disponueshmërinë e tipit të gjakut babai se sa nëna e ardhshme, ajo është shumë më e shpejtë e rritjes shanset e konceptimit, kështu pajtueshmërinë e gjakut në konceptimin promovon një fëmijë të lindjes favorshme shtatzënia mirë . Faktor pozitiv Rh është më e popullsisë së botës, negative mund të gjenden në 10-15% të njerëzve. Zhvillimi i konfliktit Rh ndodh kur një grua është Rh negativ dhe burri im është pozitiv. Edhe në këtë situatë, majmunët mospërputhje mund të jenë të rrezikshme për nënën dhe foshnjen, më e rëndësishmja gjithmonë ndodhin specialist. Në raste të tjera, konflikti Rh nuk ndodh.

Shpesh, ky grup compatibility gjak për konceptimin, të ngarkuar majmunët konfliktit është jashtëzakonisht e rrallë (3% femra). Me monitorimin e duhur të mjekut shtatzënë grua duhet të emërojë teste të rregullta për të zbuluar antitrupa. Pra, nuk panik dhe shqetësim të pasojave të padëshiruara të tilla si abort, ndërprerjen e parakohshme të shtatzanisë, ofrimit të shpejtë.

Çfarë ndodh në trupin e një gruaje gjatë majmunët e konfliktit? Antitrupat në nënën që kërkon të shkatërrojë qelizat e kuqe të gjakut të fëmijës, nga ana tjetër, formoi trupin e fetusit në mënyrë emergjente duke u përpjekur për të sintetizuar qelizat e kuqe të gjakut përsëri.

A nuk do të vonojnë trajtimin e këtij problemi, si nëna pas kohe mund të thyejnë vitalitetin e brishtë të fetusit dhe shkaktojnë zhvillimin e të ndërlikuar dhe të rrezikshme sëmundjeve fëmijë (veçanërisht vuan trurin, organet e të folurit, dëgjimit). Një grua që aplikohet në klinikën antenatale në fazat e hershme të shtatzënisë, gjatë periudhës së vërejtur në profesionistëve të shëndetit në kohë rrit mundësinë e të pasurit një fëmijë në afat të pa patologjive. Nëse ju keni zhvilluar konfliktin Rh kanë tendencë mjeku këshillon një grua.

Megjithatë, vendimi përfundimtar dhe përgjegjësia për rezultate negative të shtatzënisë do të përballohen nga prindërit. Këshilla më lart dhe këshilla do të jetë shumë e dobishme çiftet e rinj që duan të kenë një fëmijë. Është e rëndësishme të jenë të vetëdijshëm për ndikimin e gjakut në konceptimin dhe compatibility prindërit.

Edhe në qoftë se ka mundësi të majmunët konfliktit, mos u shqetësoni, dashuri të madhe, besim dhe dëshirë për të pasur një fëmijë janë në gjendje të bëjnë një mrekulli! Tabela në të cilën ju mund të gjeni një të gjakut fëmije të palindur: Video se si ndodh konceptim:.