Cilat janë simptomat e apendiksit


Simptomë kryesor i apendiksit është dhimbja e barkut.

Dhimbja mund të jetë e ngjashme me atë në dispepsi, apo nevojë për të lehtësuar veten, ose për lirimin e gazeve. Shumë njerëz fillimisht ndjeni dhimbje në kërthizë, e cila pastaj lëviz në kuadratin e djathtë të ulët të barkut. Por dhimbje gjithashtu mund të lokalizuara në çdo pjesë të barkut apo edhe më gjerë.

Atëherë rritet dhimbje me lëvizje, ecje ose kollitjes. Ju gjithashtu mund të jenë ethe dhe dhimbje stomaku.


Shumë njerëz të cilët kanë pasur apendisitit, argumentojnë se dhimbja e tillë është e vështirë për të përshkruar. Kjo mund të jetë i ndryshëm në çdo dhimbje ju ndjerë më parë. Ajo mund edhe të mos jetë shumë e theksuar dhimbje vetëm një ndjenjë se diçka është e gabuar.

Nëse ju përjetojnë dhimbje të butë të barkut që vazhdon për 4 orë, thirrje mjekun tuaj. Nëse ju keni dhimbje të forta të barkut, thirrje mjekun tuaj. Ju mund të keni apendiksit nëse: Disa njerëz nuk kanë simptoma të listuara më sipër. Në të moshuarit, fëmijët e gratë më të rinj se 2 vjeç dhe shtatzënë nuk mund të jetë një dhimbje në kuadrantin e poshtëm të djathtë.

Njerëz të tjerë të përjetojnë dhimbje në krah, sepse ata Shtojca vendosur diku tjetër. Dhimbje barku është fenomen mjaft i zakonshëm. Ka shumë kushte që të zhvillojnë simptoma të ngjashme me ato të apendiksit. Por si apendiksit mund të në një periudhë shumë të shkurtër kohe bëhet shumë serioze në qoftë se ju keni ndonjë nga këto simptoma, telefononi mjekun tuaj menjëherë. Trajtimi do të jetë shumë më e lehtë në qoftë se shtojcë nuk është grisur.

Shumica e njerëzve shtojcën ruptures të paktën 24 orë pasi ju të ndiheni keq.