Cilat janë simptomat e HIV-it


Lodhje dhe dobësi. Rritja nyjet limfatike. Me një sistem të dobësuar imunitar mund të zhvillojnë infeksione oportune, nonspecific për njerëzit me imunitet normal, sarkomë Kaposi-së, Pneumocystis pneumonia dhe më shumë.

Faza AIDS caktuar për praninë e infeksioneve oportuniste dhe / ose niveleve të CD4 poshtë 250 qeliza për mm3 dhe / ose ngarkese virale mbi 100 000 kopje për mm3. Infeksioni HIV ndodh kur virusi hyn membranën gjak ose mucous. Përqëndrimi më i rëndësishëm i virusit zbuluar në gjak, sekrecionet vaginale, spermë dhe qumësht të gjirit. Në lëngjeve të tjera të trupit njerëzor përqendrim virus është i papërfillshëm dhe pothuajse e sigurt. Seksi i pambrojtur.

Prezervativët me cilësi të lartë me materiale moderne ul rrezikun e infektimit me HIV në minimum. Gjak - gjak. Shumica e infeksioneve HIV ndodhin nëpërmjet përdorimit të instrumenteve jo-sterile dhe përdoruesit e drogës me injektim. Nga nëna tek fëmija gjatë shtatzënisë dhe lindjes. Nga nëna te fëmija gjatë ushqyerjes me gji.


HIV ekziston vetëm në lëngjeve të trupit të njeriut dhe HIV pamundur: Duke përdorur vegla të zakonshme, ujë dhe ushqim; Në qoftë se ju përdorni banjë të përbashkët, dush, pishinë, palestër; Kur duke përdorur shtratin e përgjithshëm. Për të mbrojtur veten e tyre nga infektimi me HIV, ju duhet të: Përdorni prezervativët nuk janë praktikuar seks të pambrojtur; Nëse gjakut, spermës ose vaginal sekret infektuar me HIV ishin në lëkurën e dëmtuar ose mukozën, është e nevojshme për të trajtuar ato me ujë të rrjedhshëm dhe të konsultoheni me një specialist. Nëse ju doni të testuar për HIV, ju duhet të kontaktoni, ose të një sëmundje infektive mjek në komunitet. Në testet ku ju mund të merrni këshilla të ekspertëve dhe, nëse është e nevojshme, të filluar trajtimin.