Çfarë për të pirë pilula për të mbetur shtatzënë


Acidi folik ndihmon për të mbetur shtatzënë! Studimet e fundit pohojnë se gratë marrin multivitamina të përditshme, të cilat përfshijnë acid folik, kanë një shans më të mirë të shtatzënisë. Acidi folik ka kohë që njihet për vetitë e saj për të parandaluar variacione në zhvillimin e fetusit. Tani shkencëtarët kanë gjetur edhe fakti se acid folik kontribuon direkt në konceptim shumë.

Studimi, i cili tërhoqi më shumë se 18 000 gra tregoi se multivitamin dhe veçanërisht përmirësimin e pjellorisë femërore (pjellorisë). Ata që marrin vitamina kishte rregullisht një fytyrë 40% më të ulët të rrezikut problemi i oocyte maturimit nuk është një shkak kryesor i infertilitetit femëror. Çdo vit rreth 150 000 çifte britanike kanë vështirësi në mënyrë që të krijoj. Arsyeja kryesore për këtë statistikë të trishtuar - mungesa ose parregullsi në femra. Në studimin e tyre, hulumtuesit amerikanë analizuan 18 500 gra.


Statistikat e marra nga periudha nëntë-vjeçare. 13% e çifteve ka pasur vështirësi me konceptim, dhe një në pesë gra të këtyre 13% janë diagnostikuar me probleme të ovulacionit.

Pastaj studiuesit u kthye në analizën e dietat e grave nëse ata morën multivitamina dhe nëse po, për sa kohë dhe në çfarë doze. Ajo u gjet se ata që morën multivitamina përfshirë edhe acid folik, gjashtë herë në javë, 40% më pak të ngjarë të kenë probleme me ovulacionit, në krahasim me ata që nuk e pi apo pilula. Ata që morën multivitamina 3-5 herë në javë, ishin më pak rrezik anovulyatsionnoho cikël prej 30%, ndërsa duke marrë 1-2 tableta në javë nuk ndryshojnë nga gratë që nuk kanë marrë vitamina në të gjitha.

Hulumtuesit besojnë se roli kryesor në reduktimin e problemeve me drama ovulacionit është acid folik, edhe pse disa vitamina të tjera që përbëjnë komplekset multivitamin, gjithashtu të ndihmojë në zgjidhjen e këtij problemi. Hulumtuesit këshillojnë të gjitha gratë që planifikojnë shtatzëni duhet të marrë multivitamina, acid folik veçanërisht, dhe kjo është në tableta, v. To. Get acid folik nga ushqime (domate, e gjelbër e kështu me radhë. F.) A është e vështirë. Gëzuar shtatzënia dhe lindja e lehtë!

Kalendari Shtatzënia. pv.