Mund të merrni shtatzënë me spirale


A është e mundur për të mbetur shtatzënë në prani të pajisjes intrauterine?

Shumë gra janë të interesuar në pyetjen nëse, dhe në qoftë se ata mund të merrni shtatzënë në qoftë se kontracepsioni zgjidhni pajisje intrauterine. Përgjigjja është vetëm një, po, ata mund. % Garanci 100 kundër shtatzënisë bën nuk ka mjete kontraceptive, duke përfshirë spirale mitrës. Dhe gratë shtatzëna me të në një rast të caktuar me 100 mbështjellje.


Pajisje intrauterine ose IUD është një pajisje e projektuar posaçërisht që parandalon implantimin e një vezë pllenohet (vezë) në endometrium e mitrës. Pse, gjatë një spirale ndonjëherë ndodh shtatzëninë? Më të shtatzënia ndodh kur spirale është instaluar gabimisht ose kur ajo ra përgjysmë nga mitër. Kjo është arsyeja pse ju duhet të instaloni një spirale markave të njohura vetëm, vetëm një gjinekologu me përvojë, dhe më e rëndësishmja, çdo 6 muaj të ndjekur klinikat antenatale në mënyrë që të bëjë të sigurt që spirale në vend. Por ndonjëherë ajo gjithashtu ndodh që shtatzënia ndodh dhe kur e vendosur siç duhet spirale.

Kjo më shpesh ndodh në vitin e parë pas instalimit Marinës. Prandaj, edhe vonesa të vogla çdo muaj, ju duhet patjetër të blej një test shtatzënie ose vizitoni klinikat antenatale. Shumë shpesh përfundon aborte spontane. Kjo është për shkak të faktit se një vezë në rritje në një pikë mbështetet në spiralen e rritjes dhe pastaj thjesht e pamundur. Kjo më shpesh ndodh para 6 javëve të shtatzënisë.

Por ndonjëherë ajo gjithashtu ndodh që shtatzënia vazhdon dhe me radhë. Pastaj një probabilitet të lartë që fëmija mund të lindë me spirale, e cila ishte rritur, të tilla si kokë ose në krah. Nëse ajo dëshiron të mbajë shtatzëninë e ndodhur në prani të pajisjes intrauterine, atëherë ju mund të përpiquni të hiqni DIU. Megjithatë, kjo përpjekje është shumë, shumë shpesh rezulton në dështim spontan që ndodh brenda pak ditësh pas heqjes së spirale. Shpesh shtatzënisë që ndodhën gjatë pajisjes intrauterine,. Kjo është ndoshta mënyra më e mirë për të ruajtur shëndetin e gruas dhe jo që të ketë një fëmijë me lëndime.

Por ndonjëherë një grua arrin të përcjellë shtatzëni të mandatit dhe të lindë një fëmijë të përkryer të shëndetshme. Pas lindjes, një grua vë spirale përsëri, dhe pas një kohë kjo ndodh përsëri shtatzënë. Ky është një tipar i dyshimtë i një organizmi që thjesht nuk mund të shpjegohet nga çdo shkencë. Pra pas shtatzënisë me spirale intrauterine duhet të konsideroni një tjetër metodë të kontracepsionit, të tilla si hormonal.

Edhe pse pilula e kontrollit të lindjeve hormonale gjithashtu 100% nuk ​​e ndalon një shtatëzani. Për të mbrojtur veten nga shtatzënia në prani të spirale Marinës për të zgjedhur vetëm prodhuesit provuar dhe vetëm pas konsultimit me doktorin tuaj.

Spiral duhet të ketë komente të mira nga gratë e tjera, të vulosura në mënyrë individuale dhe vetëm nevojë për të blerë atë në farmaci. Set pajisje intrauterine duhet gjinekologu. Vetëm sipas këtyre rregullat mund parandaluar shtatzaninë në prani të një spiraleje në uterusit.