Mund të merrni shtatzënë gjatë menopauzës


Kjo nuk duhet të trembet, vetëm duhet të dini disa nga nuancat e kësaj periudhe. Menopauza është konsideruar koha e kalimit nga e ashtuquajtura periudhë reproduktiv deri menopauzës, përkatësisht ndërprerjen e gjakderdhjes menstruale. Zakonisht '45 është fillimi i menopauzës kur hormon gradualisht ulur funksion ovarian. Kjo periudhë zgjat rreth 5 vjet.

Menopauza është i lidhur me shkeljen e ciklit menstrual apo më shumë simptome të tjera të pakëndshme. Edhe pse ka ndryshime të vazhdueshme hormonale, edhe pse shumë simptomat janë të përkohshme. Shumë gra janë të interesuar në të, është e mundur për të mbetur shtatzënë gjatë menopauzës.

Kjo pyetje nuk mund të përgjigjet pa mëdyshje. Menopauza është një ndërprerje të tërësishme të menstruacioneve, por shpesh termi i referohet një periudhe të gjatë kohore gjatë së cilës trupi i gruas ka një shumëllojshmëri të ndryshimeve që lidhen me funksionet venitje mosha e gonads.


Nëse jeni të pyesin nëse ju mund të merrni shtatzënë gjatë menopauzës, ndoshta ju ëndërr e shtatzënisë vonë. Edhe pse besohet se me fillimin e menopauzës tek gratë e moshës së fëmijës përfundon, por në teori besohet se një grua ende mund të ketë fëmijë. Për ta bërë këtë, të mbajë stimulim ovarian. Edhe pse shtatzënisë gjatë menopauzës mund, ende duhet të marrë parasysh të gjitha pasojat që janë të lidhur me shtatzëninë në atë moshë. A janë këto probleme që lidhen me organet e tjera dhe sistemet që nuk janë shumë të mira në këtë moshë.

Gjithashtu shpesh ndodhin në ndryshimet fëmijë kromozomale, dhe fëmijët janë të lindur shpesh me një çrregullime të përcaktuara gjenetikisht përfshirë Poshtë sindromi. Por nëse ju jeni të vendosur për të pasur fëmijë në menopauzë, pastaj të kryejë një ekzaminim të plotë të trupit tuaj dhe të konsultohet me një gjenetist specialist.