A mund të merrni shtatzënë, ndërsa ureaplasma


Analizat e ureaplasma, ureaplasmosis kulture shpesh e vështirë për të diagnostikuar. Ureaplasma mund të jetë pjesë e një natyrore të mjedisit biologjik traktit urinar gra të shëndetshme, dhe vetëm në imunitet të ulët mund të shkaktojë sëmundje. Prania e femrave në rezultatet ureaplasmas kjo nuk është ureaplasmosis. Për ureaplasmosis duhur diagnoza e rëndësishme të dini numrin e ureaplasmas në organet urinare.

Metodat e hulumtimit përdoren për të identifikuar infeksionet gjinekolog urogjenital, duke përfshirë ekzaminimin ureaplasmosis e organe gjenitale të jashtme të grave për të përcaktuar simptomat e inflamacionit (ënjtje, skuqje) Mukoza uretral dhe vulvë, indikacione patologjike për Testet për urohenytalnuyu dyshuar të infektimit, duke përfshirë analizën bacterioscopic ureaplasmosis Diagnoza bazohet në zbulimin ureaplasmosis ureaplasmas në egra nga mukozën zonën e prekur gjenitale (analiza PCR), zbulimin e ureaplasmas në shtreso rritë titrat e larta në mbjellje dhe ureaplasma antitrupa në gjakun e pacientëve. Zbulimi i lidhen ureaplasmosis florës patogjene ndihmon kulture e baktereve vaginale rritje e jashtëzakonshme kurse Flora sensibilitet ndaj antibiotikëve. Për një vlerësim të përgjithshëm të sëmundjes rekomandohet edhe hulumtime në klamidia, mykoplazmat, HIV, hepatit dhe të tjerët të cilët janë shpesh në ureoplasm. PCR diagnozë ureaplasmosis. PCR - Metoda e diagnozës molekulare të IST, përfshirë ureaplasmosis, koha-testuar. PCR për të përcaktuar praninë e ureaplasmosis patogjen, edhe në qoftë se ka vetëm një mikroorganizëm pak DNA mostër.

Analiza Saktësia e PCR me performancë të duhur deri në 100%. PCR diagnoza e sëmundjeve ngjitëse seksuale mund të zbulojë bakteret madje vetme qelizore ose viruseve. PCR diagnostifikimi zbulon një ureaplasmosis patogjen kur duke përdorur teste të tjera ajo mund të bëhet. Veçanërisht efektive për analizën diagnostike PCR e formave ekzistuese të fshehura të mikroorganizmave, duke përfshirë ureaplasma, ju shpesh duhet të merren me SST kronike dhe asimptomatike. Duke përdorur Analiza PCR përcaktohet ureaplasmosis patogjen në vend të reagimit ndaj futjen e tij të organizmit.


Kështu, ureaplasmosis e mundur për të diagnostikuar në periudhën e inkubacionit dhe në një fshehur kursin e saj, kur nuk ka ureaplasmosis klinik apo shenja laboratorike. Edhe PCR diagnostifikimi ureaplasmosis - Analiza e jo i përkryer. Kjo është një metodë kërkimore të teknologjisë së lartë, i cili kërkon pajtueshmërinë me rregullat më të rrepta të pajisjeve laboratorike. Material mostër për çdo analizë duhet të marrë mjek të kualifikuar, në mënyrë rigoroze ndjekur udhëzimet që ai i jep Laborator. Vlerësoni rezultatet e analizave të PCR ka një mjek i cili trajton pacientin.

Nuk është gjithmonë një rezultat pozitiv testi do të thotë se aty ureaplasmosis PCR. Rezultatet mundshme rremë negative analizën edhe në prani të simptomave të dukshme të infeksioneve urogenital. Arsyet e mundshme për këtë analizë rezultateve: PCR - mjet i fuqishëm dhe efikas diagnostike që ju lejon të shpejt dhe me saktësi të gjeni kaq shumë patogjene sëmundje ngjitëse seksuale. Shpesh ajo është përdorur për të diagnostikuar infeksionet, sëmundjet seksualisht të transmetueshme.

Në çdo rast të jetë i kufizuar vetëm në një analizë. Ajo është e mirë për të kombinuar teste të ndryshme dhe të kalojë ato disa herë me rezultate të diskutueshme. Përveç përkufizimit të ureaplasmosis patogjen diagnozë PCR duhet të vlerësojë dhe të përgjigjes imune (antitrupa për ureaplasma), përcaktohet me metoda serologjike si ELISA. Nëse përdorni analiza PCR Ureaplasma përcaktuar në femra, por nuk ka simptoma ureaplasmosis, diagnoza duhet të vazhdojë. Mbjellja për ureaplasma - më i saktë i të gjitha testeve të njohura për ureaplasmosis diagnoza.

Ureaplasma rritur në një medium kulture veçantë. Jo vetëm prezenca por edhe numri i ureaplasmas në gratë treguesi kryesor në ureaplasmosis diagnoza. Dhe për të përcaktuar se kjo shumë mund të mbjella vetëm. Kulture bakteriologjike është përdorur gjithashtu për të përcaktuar ndjeshmërinë e ureaplasmas ndaj antibiotikëve të caktuara para se ata të përshkruajnë për të trajtuar ureaplasmosis.

Është e nevojshme për të zgjedhur drejtë antibiotik për të trajtuar ureaplasmosis, ndjeshmërinë për antibiotikët ndryshme ureaplasmas ndryshme.