Mund të trajtojnë dhëmbët gjatë shtatzënisë


Shtatzënia dhe dhëmbët në fazën e infeksionit apo dëmtimit të papajtueshme.

Kjo është arsyeja pse dentistë çdo gjë dhe gjinekologët rekomandojnë se gratë që janë planifikuar një fëmijë, së pari të kuruar dhëmbët dhe pastaj vetëm shtatzënë. Por jo gjithmonë të kalojë në skenar të tillë të favorshme, fëmijët nuk janë planifikuar gjithmonë, dhe dentistët për shumë prej nesh shkojnë vetëm kur dhimbja nuk mund të tolerojë. E pra, gjatë shtatzënisë për shkak të frikës nga dentistët të shmangur shëndetin e fëmijës së palindur. Pas trajtimit ndoshta nuk do të bëjë pa rreze rëntgen dhe anestezi. Megjithatë, i sigurt i parë dhe i dytë për gratë shtatzëna dhe fëmijët e tyre.

Ekspozimi rrezatimi është rreze minimal është drejtuar pikërisht në zonën e dhëmbit, një pikë që është. Për më tepër, mbrojtja shtesë është një platformë plumbi, e cila domosdoshmërisht fiksuar në qafë dhe mbulon një pjesë të gjoksit. Sa për anestezi, përdorimi i dozës sigurt minimale të drogës. Vetmja mënyrë stomatologji është kryer gjatë shtatzënisë. Para dentisti duhet të konsultohen nëse gjaku filloi mishrat kur hahet, brushing.


Nëse dhëmbët kanë filluar të përgjigjet në të ftohtë apo të nxehtë, nuk dhemb periodik. Për mjeku duhet të merrni më shumë, janë përkohësisht lehtësimin e dhimbjeve duke përdorur paracetamol ose Nurofen. Nëse situata nuk është drejtuar shumë, dhimbje ndodh në përgjigje të ndonjë veprimi nga ana e personit, nëse përgjigje të ftohtë apo të nxehtë, i lagësht, nëse zgavër dhëmb mbërthyer një pjesë të ushqimit.

Nga kjo e fundit mund të hiqet nga shpëlarje. Por të jetë se si ajo mund, nuk është e nevojshme për të vonuar, ajo mund të jetë e inflamacion, i rrezikshëm për fëmijën.

Treat dhëmbët tuaj gjatë shtatzënisë mund dhe të jetë i sigurt për të. Nëse ju drejtuar një sëmundje mund të kërkojë masa drastike.

Nëse karies është i cekët e mjaftueshme për të hequr atë duke përdorur mjete të posaçme dhe të vënë vulën, atëherë thellë shpesh duhet depulpiruvannya - nervat heqjen. Nëse kjo procedurë nuk është e mjaftueshme pa anestezi dhe të përsëritura X-rrezeve, plus të gjitha dhimbjet, ka shumë të ngjarë, do të vazhdojë edhe me anestezi.

Në fazën e fundit, kur ajo nuk mund të bëjë asgjë, ju mund të kenë nevojë për të hequr një dhëmb gjatë shtatzënisë. Kjo procedurë dentistët të përpiqet për të shmangur, por kjo nuk është gjithmonë e mundur. Nëse dhëmbi është shkatërruar në mënyrë aktive procesi infektive nuk mund të ndalet, nuk ka mënyrë tjetër. Për të parandaluar anomalitë dentare, mos harroni masat e thjeshta parandaluese: brushing dhëmbët 2 herë në ditë një furçë dhëmbësh të mirë, pije dhëmbët pas ngrënies dhe duke marrë kalcium të mjaftueshme. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për gratë shtatzëna.

Pyetja - a është e mundur për të trajtuar dhëmbët gjatë shtatzënisë, përgjigja është po.