A mund të ndërtojmë thonjtë shtatzëna


I mirë gjithmonë duan të jenë! Gone janë ditët kur nëna i ardhshëm shkoi me rrënjët e rritur në pivholovy në të njëjtat kostume pa formë. Tani ka shumë dyqane ku për gratë shtatzëna paraqitur një veshje shumë të bukur në modë dhe kozmetikë të veçanta. Ka pasur edhe ngjyra e flokëve të padëmshme, të cilat përfshijnë nuk ka substanca kimike të tilla si amoniak.

Ta themi thjesht, kapacitet që të jetë më e bukur dhe tërheqëse - më shumë se e mjaftueshme! Por ajo që për ata të cilët janë përdorur për të gozhdë dhe nuk e imagjinoj veten pa marigolds gjata manicured? Thonjtë Moderne artificiale - është jo vetëm e bukur, por edhe praktike, sepse, duke qenë një mjeshtër, ne mund të harrojmë javë tre i manikyr dhe lustër Coatings, thonjtë artificialë të ruajtur bukurinë dhe pamjen i pastër për korrigjimin e ardhshëm. Por çdo grua shtatzënë duhet të mendojë, apo nuk sjell dëm për të shtie në fëmijën e saj të palindur!

Disa muaj më parë, kur shoku im më i mirë ishte në rrugën e familjes, unë ishte gjithashtu shumë i interesuar në këtë çështje. Por, kaq të çuditshme të mjaftueshme, mjeku i saj nuk mund të them asgjë të qartë në lidhje me këtë.


Edhe në internet nuk kanë informacionin e duhur! Ishte pastaj se kam menduar për këtë seriozisht dhe vendosi për të ende të gjetur përgjigje për këtë pyetje! Pas leximit malet profesionale letërsi, unë më në fund mësova se kërkimi i kryer në këtë temë. Studimi i përfshirë mjeshtrave manikyr, gratë dmth cili jo vetëm një herë në muaj për të bërë një gozhdë, por çdo ditë e ekspozuar ndaj avujve kimike.

Në bazë të studimeve kanë dhënë njohuri në ndikimin e kimikateve më të zakonshme të përdorura në ndërtimin e thonjve artificiale. Komponentët kryesorë të materialeve të avancuara për dizajn gozhdë është methacrylate.

Duhet të theksohet se ka dy lloje të metakrilat - methacrylate metil dhe etilmetakrilat të. Metil methacrylate vërtetë kanë efekte të dëmshme për fetusin.

Studimet e kryera në minj dhe minjtë tregoi se metil methacrylate mund të shkaktojë keqformime fetale. Megjithatë, përqendrimi i metil methacrylate shkaktojnë fenomene të tilla kur lë pothuajse një mijë herë më e lartë se ajo e materialeve për gozhdë.

Materialet, e përbërë nga metakrilat metil pranishëm, ndaluar gjatë në Evropë dhe Amerikë, kjo stuff mund të gjendet vetëm në materialet e prodhimit kinez dhe koreane. Në vendet e zhvilluara, materiale profesionale prodhuesit kanë përdorur gjatë të tjera, gjëra më të avancuar - etilmetakrilat. Etilmetakrilat (EMA) ka toksicitet të tillë si metil metakrilat (MMA), që do të thotë se, objekt i procedurës së sigurisë dhe masat paraprake extension nuk do t'ju sjellë ndonjë dëm. Shumë klient shtatzënë besoj se acrylics janë shumë më të dëmshme për xhel, sepse ajo ka një erë shumë të mprehtë dhe avullimit kimike të dëmshme.

Po, akrilik është avullimi. Por xhel avullohet në të njëjtën mënyrë ju vetëm erë ato tymi. Parfum Jo, por efekti është i njëjtë.

Mendoni për këtë! Dhe në qoftë se ne po flasim për dallimin në materiale, është më mirë për të zgjedhur "stinky", por me cilësi të lartë akrilik apo amerikan-evropiane sesa xhel kinez pa erë. Ndoshta ju keni dëgjuar për një substancë të tillë formal. Ajo është gjithashtu helmuese dhe toksike në sasi të mëdha. Por në prodhimin e manikyrin e thonjve dhe materialeve të përdorura për të ndërtuar sasinë minimale të substancës.

Përveç kësaj, studimet kanë treguar se edhe pse formaldehyde në doza të larta dhe toksike, i dëmshëm është vetëm për nënën, për shtatzëninë, kjo substancë nuk ka efekt. Por toluen përfshira në pothuajse të gjitha ngjyrat mjekësore dhe llaqe për thonjtë, mund të ketë një efekt negativ në të fetusit. Një toluen zgjatur nuhatës mund të shkaktojnë anomalitë në zhvillimin e fetusit, të ngjashme me ato që ndodhin me përdorimin e shpeshtë të alkoolit gjatë shtatzënisë.

Megjithatë, përmbajtja e toluen në Veshje llak është aq minimale që si rezultat i hulumtimit nuk ka pasur raste të foshnjave të lindjes me defekte të lindjes. Çfarë vijon nga këtë artikull? Thonjtë nuk rritet kundërindikuar për gratë shtatzëna.

Megjithatë, është e rëndësishme që të përmbahet kushteve të caktuara. Së pari, procedura e modelimit thonjtë artificiale duhet të zhvillohet në një dhomë të ventiluar me një kapak të mirë.

Së dyti, mjeshtër duhet të përdorin vetëm materiale të kualitetit të lartë të gjeneratës së fundit. Dhe, së treti, pas rritjes Lani duart tuaja tërësisht me ujë dhe sapun dhe pije hundën me ujë mineral pa gaz - kështu që ju të shpëtoj të pluhurit që lind pas fshirje e pluhurit thonjtë dhe në raste të rralla mund të shkaktojë një reaksion alergjik.

Unë vetëm mund të uroj një të lumtur nënat e ardhshme dhe shtatzënia e lehtë, gjithmonë të njëjtën gjë e bukur!.