Mund të ushtrojë gjatë menstruacione


Sa e sigurt ushtrim apo jo për të lëvizur orarin e trajnimit dhe, në përgjithësi, është e mundur për të trajnuar gjatë menstruacioneve çështje të tilla janë gratë që kanë ose duan të bëjnë me sport për të mbajtur të arsyeshme. Le të shohim se si ju mund të kombinohen sportive dhe ngarkesës gjendjen e saj, ajo nuk do të dëmtojë shëndetin e tyre dhe do të përgjigjet në pyetjen kryesore për të qenë apo sportive gjatë menstruacioneve? Mund të ushtrojë gjatë menstruacioneve? Mbi të gjitha ne duhet të përcaktojë qartë qëllimin e trajnimit dhe shëndetin tuaj.

Dhe në qoftë se hëna ju nuk ndjeni dhimbje të pakëndshme ose zvarritje (barkut), kështu që ju nuk keni contraindications dhe sëmundjet kronike, atëherë ju jeni me fat dhe ju mund të pothuajse të ndryshojë regjimin tuaj të trajnimit. Ajo është e mjaftueshme për të zvogëluar ngarkesën, për shembull, të angazhohen në më pak vazhduan të kryejnë më pak repetitions.


Nëse drita hënë ju ndiheni të dobët, ju opsioni më i mirë do të ndryshojë llojin e trajnimit. Pra, nëse ju jeni një tifoz i ushtrimit, provoni një yoga ose Pilates gjatë menstruacioneve. Ndiqni vetëm një rregull në një mujor ose heqjen e gravitetit nuk do të bëjë lëvizje të papritur.

Në sëmundjet kronike në gjinekologji, duhet të konsultoheni me mjekun tuaj. Ndoshta ju duhet të eliminojnë krejtësisht sportive gjatë menstruacioneve. Nëse ju të çojë një jetese aktive dhe madje edhe një ditë pa stres për të mos ju them, mjek i mençur gjithmonë në gjendje të sugjerojë ushtrime që do të mbajnë një periudhë të qetë. Nëse ju jeni të shëndetshëm dhe plot dëshirë për të ushtruar gjatë menstruacioneve, ka disa ushtrime, zbatimi i të cilave ndihmon për të reduktuar dhimbje gjatë menstruacioneve. I kushtohet vëmendje trajnimit Pilates mbi sistemin nëse një qasje individuale për programimin, ju mund të arrijë rezultatet e dëshiruara.

Për të reduktuar dhimbje gjatë menstruacioneve, ju mund të kryejnë ushtrime të thjeshta që shtrihen për të forcuar muskujt e shtypit sipërme. Ju lutemi të jenë të vetëdijshëm se sasia e shkarkimit mund të jenë më shumë, por shumica do të mbahen çdo muaj ose më pak dhimbje. Nëse ju pëlqen ushtrime me pesha, ju duhet të braktisin ato gjatë menstruacioneve, mënyrë që të mos dëmtojnë shëndetin e tyre. Nëse ju stërvitje në baza të rregullta, përveç reduktimin e dhimbjeve gjatë menstruacioneve mund të zgjidhin shumë probleme shëndetësore edhe në fushën e femrave. Rreth një javë para menstruacioneve duhet në mënyrë aktive të angazhohen kardyonahruzkamy, por të jenë të vetëdijshëm që të mos jetë i rraskapitur gjatë periudhës.

Kardyonahruzky kontribuojë rrjedhjen e gjakut nëpërmjet tyre, hëna do të kalojë më të rehatshme. Muskujt e barkut të luajnë një rol të rëndësishëm në gjendjen e saj. Nëse ju keni një shtyp të dobët duhet të shmangë ushtrime që përfshijnë shumicën e këtij trupi, përndryshe rrezikoni të shtrënguar zvarritje dhimbje në shpinë dhe bark. Për të eliminuar apo reduktuar parehati, ju mund të kënaq në një masazh. Nëse ju vazhdimisht shikojnë peshën tuaj, ju ndoshta keni vënë re se gjysma e dytë e ciklit është aq i vogël shtim në peshë shoqërues.

A nuk merrni mërzitur mbi të, si ajo është për shkak se hormonet e prodhuara në mujor mban ujë në trup. Kjo peshë do të, pas një muaji për disa ditë. Nëse ju ka pëlqyer këtë artikull, tregoni miqve tuaj për atë Ju lutem aktivizoni JavaScript për të parë.