Mund çikore pleqsh


Shumë njerëz të cilët janë të kundërindikuar kafe, zbuloi pije nga çikore. Fakti që çikore ose jashtë, nën nuk përmban shije si kafe, ajo siguron afërsisht të njëjtin efekt në sistemin nervor. Gjatë gratë laktacionit, të cilat mund të atribuohen tifozët e pije kafe mund të vuajnë nga fakti që produkt në atë periudhë për të marrë të padëshirueshme.

Prandaj, disa janë të pyesin nëse ju duhet të marrë një pije nga çikore. Për t'iu përgjigjur kësaj pyetjeje, ne duhet të kuptojnë vetitë e bimëve. Çikore është përdorur gjerësisht në mjekësi, ajo është e përmbajtura në disa përgatitjet, dhe është pjesë e një serie infuzione të mjekësisë tradicionale.


Droga më e zakonshme e përdorur është rrënjë çikore: ai përmban 60% inulin, kështu që në thelb kjo do të thotë të përshtatshme për njerëzit me diabet. Laktacionit çikore mund të jenë të dobishme për gratë që janë në shkelje të sistemit imunitar, v. To. Ai ka veprim antimikrobik.

Gjithashtu, përfshirja e saj në dietë përmirëson oreksin, e cila është gjithashtu një efekt pozitiv mbi cilësinë e qumështit: e ushqyesve më shumë një grua merr, më të mirë përbërjen e saj. Nëse ka probleme me dispepsi, çikore është e mirë për trupin si një cholagogue, ai është përbërës kryesor i shumë infuzione për të mëlçisë dhe tëmthit. Çikore me ushqyerjes me gji për herë të parë mund të lehtësojë gjendjen e atyre që shfaqen ënjtje, v. Për të. Ajo është përdorur dhe si diuretik i mirë, sidomos kur kombinohet me Rosehip. Çikore, përdoret si një pije e prodhuar disa firmave ajo është në kombinim me ndonjë xhensen tjetër barishte ose hips, i cili është shumë i përshtatshëm për lëngun skupchuvanni. Besohet se çikore kafe përsosur zëvendësues dhe madje konkuron me të në dobia për njerëzit, si ajo përshpejton gjakun më të mirë dhe kështu gjallërues, por në këtë drejtim ajo ka disa contraindications.

Për shembull, ajo nuk është përdorur për sëmundje vaskulare, venat me variçe dhe hemorroide për të shmangur stresin në anije. A mund të përdor gratë e çikores lactating, mjekët pothuajse nuk bëri komente për shkak efekt në trup gjatë laktacionit nuk është hetuar.

Prandaj, shumë ekspertë thonë se pi nga pijet çikore, por në sasi të vogla. Pra, ne duhet të kuptoj këtë çështje të jetë e mundur. Sepse çikore është si bari dhe përdoret si ilaç në disa raste, gjëja e parë që mund të thuhet në lidhje me të mund të përdoret, por në sasi të vogla. Në përgjithësi, shumë nëna duhet të alarmuar se efekti i tij në laktacionit nuk është hetuar dhe të gjitha sendet mbi këtë temë janë të bazuara vetëm në raste të veçanta të grave që pinin çikore me gji.

Disa nëna nuk ankohen për çikore dhe pretendojnë se kur të pijshëm këtë pije gjatë laktacionit, kjo nuk ndikoi as qumësht ose fëmijën. Megjithatë, ata mund të 100% siguroj këdo se ndikimi nuk ishte si duke marrë ndonjë herbs në këtë kohë pasqyrohet në përbërjen e qumështit: Ndikimi ishte, por nuk kishte shenja të jashtme. Sepse çikore është një pije freskuese, përqendrimi i saj i lartë në qumësht mund të prishin sistemin nervor të fëmijës ose të shkaktojë alergji, si çdo bari tjetër.

Në të njëjtën kohë të zbatohen që ka contraindications çikores është gjithashtu e pamundur: ajo është e nuk çaj dhe kafe nuk janë, dhe duke shëruar pije që mund të dyja të përmirësuar dhe do të keqësojë gjendjen. Pra pi nënën çikore të ushqyerit mund të, por siç thonë ata, me kujdes, në numër të vogël, ndoshta ajo nuk do të sjellë dëm. Dhe ende, mom të ndërgjegjshëm që ushqen para se të krijoj veten çikore duhet të përmendim përsëri frazën që mjekësia shkencore nuk e ka hetuar efektin e çikore në laktacionit.