A mund të jetë i gabuar testet e shtatzënisë


Ka vështirë se një grua është seksualisht moshë të pjekur i cili kurrë nuk ka përdorur një test për shtatzëninë.

A mundet një test shtatzënie të jetë çështje e gabuar që shqetëson të dyja zonjat të rinj të cilët janë të shqetësuar në lidhje me shtatzëninë e padëshiruar dhe gratë mosha respektuar, shumë vite ëndërruar për fëmijën. Sistemi i testeve të shpejta në bazë të përkufizimit në urinë e grave shtatzëna Gonadotropin chorionic (hCG), një hormon i prodhuar nga strukturat embrio pas bashkëngjitur në mitër apo tuba fallopiane.

HCG është prodhuar në gjakun e nënës dhe pastaj excreted përmes veshkat. Nga kjo është e qartë se një test pozitiv nuk do të vetëm ku shtatzënia i mitrës, por edhe në ektopike. Metoda më e thjeshtë dhe më e lirë për diagnozën e shpejtë të shtatzënisë është një strip test. Bar është i vendosur në një enë të urinës në nivelin e specifikuar është nxjerrë dhe vlerësohet mbi rezultatin e kohës.


A mundet një test shtatzënie të jetë i gabuar në lidhje me këtë sistem në masë të madhe varet nga zbatimi i. Testet më të sofistikuar sistem tabletë. Mundësia e gabimit është minimizuar për shkak të lehtësinë e zbatimit të një rënie të urinës është aplikuar drejtpërdrejt në provë.

Megjithatë, këto sisteme testimi janë të rrallë në shitje. Për testet e mësipërme në mënyrë ideale të përdorur një pjesë të urinës në mëngjes në të, më i Gonadotropin njeriut chorionic. Sistemet më të mira e testit provuar me bojë. Ata janë të lehtë për t'u përdorur, nuk kërkon pajisje shtesë (të kapaciteteve e urinës), besueshmëria e rezultatit është afër 100% mund të bëhet në çdo kohë. Ata fillojnë të shfaqen në treg e testeve elektronike ku nuk ka nevojë për të vlerësuar rezultatin shfaqet në monitor kështu apo jo.

Të dhënat e rreme test të shpejtë, me përjashtim për shkelje të teknologjisë, ju mund të keni për një numër arsyesh: cilësisë së dobët, me integritet të thyer paketë, e testit të pazgjidhura; Koha e shkurtër që nga ngjizja të pretenduar; sëmundje të veshkave, mosbalancim hormonal shtatzënë. Një rezultat pozitiv i rremë shkakton sëmundje të tumorit të çdo lokalizimin. Çfarëdo cilësi apo provë më në fund vendos në pozicionin e tij të vetëm pas ekzaminimit të gjinekologu dhe ultrazërit. Atëherë pyetja nëse një test të shtatzënisë të jetë i gabuar ndaluar të interesuar.