Kur të prezantoj ushqime të ngurta


Një nga çështjet kyçe me të cilat përballet çdo mama është çështja e kur të prezantoj ushqime të ngurta fëmijë.

Kur një fëmijë nuk është e mjaftueshme të qumështit të gjirit? Si për të përcaktuar nëse fëmija është i gatshëm para se të marrë ushqime të tjera përveç qumështit të gjirit apo formula? Si për të futur ushqime të ngurta? Dhe ku të fillojë? Sigurisht, para së gjithash, këto çështje duhet të adresohen me pediatrin e tij për fëmijët deri në futjen e ushqimeve plotësuese u kërcënuar disa probleme që mund të lindin për shkak të intolerancës ndaj ushqimeve të caktuara.

Nuk është një pediatër, shikuar fëmija gjatë lindjes mund të vendosni herë të parë futjen e ushqimeve plotësuese në bazë të karakteristikave individuale të fëmijës. Megjithatë, deri më sot, në shumë vende, duke përfshirë Rusinë, çështje të diskutueshme në mënyrë aktive që kanë të bëjnë me kohën e futjes së ushqimeve plotësuese, që është, sa, kur, dhe, më e rëndësishmja, që të japë fëmijën kur ne së pari të prezantuar ushqime të ngurta.


Çështja e sa muaj për të futur ushqime të ngurta një fëmijë i jep një përgjigje të plotë Asambleja Botërore e Shëndetësisë 54. Rezoluta 2 të datës 18 maj 2002 dhe 59 13 të datës 4 maj 2006, i cili thotë se fëmijët të cilët janë ekskluzivisht gji, është e nevojshme për të futur ushqime të ngurta në dietën e 6 muaj. Megjithatë, pediatër lokalë besojnë se kjo është e mundur vetëm fëmijët relativisht të shëndetshme të lindur me peshë normale (pa kequshqyerja apo rritjes intrauterine) me të ushqyerit e mirë një nënë duke përdorur ushqime të specializuara të fortifikuara ose preparate komplekse vitaminë-minerale. Në këtë rast lloji i parë i ushqimeve nuk duhet të rekomandohet tradicionalisht më herët në lëngje frutash dhe purees, dhe produkte të veçanta për fëmijët nën një viti të lartë të energjisë densitet qull industriale pasuruar me gjithë fëmijën e nevojshme në këtë moshë, minerale dhe vitamina.

Deri më sot, rregullat e Federatës Ruse në futjen e ushqimeve plotësuese, të miratuar nga Ministria e Shëndetësisë në 1999, është dhënë në udhëzimet metodike 225 parimet dhe metodat e foshnjave të ushqyerit moderne. Megjithatë, në vitet e fundit hulumtim i kryer dhe përvojën e akumuluar të flasim për nevojën për të bërë disa rregullime dhe shtesa në skemën e specifikuar.

Ajo është themeluar që moshën minimale kur ju mund të prezantoj ushqime të ngurta për 4 muaj. Më parë këtë periudhë fëmija nuk është i gatshëm për të asimiluar ushqim tjetër përveç qumësht ose foshnjore formula e njeriut.

Deri në 4 muaj të fëmijës së moshës traktit gastrointestinal bëhet më i pjekur, rënie e rritur fillimisht pėrshkueshmėrisė e mukozës së zorrëve të vogla, varg i pjekur e enzimeve ndihmon tretjen e ushqimit formuar një nivel të mjaftueshëm të imunitetit lokale, fëmija fiton mundësinë që të gëlltiste gjysmë-lëngshme dhe ushqime më të dendura të lidhur me venitje nxjerrje lugë refleks. Në të njëjtën kohë ushqime fëmijë me vonesë (pas 6 muajsh). Ajo mund të shkaktojë një mangësi të theksuar të micronutrients (hekur, zink, etj

) Dhe nevoja për futjen e shpejtë të një numri të madh të produkteve, e cila çon në rritjen e ngarkesës antigjenike, si dhe aftësitë për të vonuar përtypet dhe gëlltitjes ushqim të dendura. Kështu, futja e ushqimeve plotësuese pediatër për fëmijët e tu rekomandoj shpenzimet në moshën 4 në 6 muaj.

Megjithatë, mbani mend se futja e termave ushqimeve plotësuese të vendosur individualisht për çdo fëmijë, duke i lejuar për zhvillimin e sistemit të tretjes, sekretim, nivelin e metabolizmit dhe shkallën e zhvillimit dhe karakteristikat e funksionimit të sistemit nervor qendror, dmth, gatishmërinë e saj për të pranuar ushqime të reja. Grafikët e hollësishme që hyjnë në të ushqyerit e parë, skemë foshnjore ushqyerit dhe shembullor menu fëmijën javore nga 6 në 12 muaj mund të gjenden këtu para futjes së ushqimeve plotësuese duhet të konsultoheni me pediatrin tuaj.