Kur fontanellë shumë i madh


Hello, i dashur lexues blog! Nëse prindërit pediatër vëren një rritje në lartësi dhe peshë foshnjat vitin e parë të jetës, një neurolog në normën kur fontanellë shumë i madh në fëmijët. Shumë herët ose shumë vonë mbylljes burimet është një tipar individual i fëmijës, por mund edhe të tregojë patologji të caktuara dhe të rrezikojnë seriozisht shëndetin e fëmijës. : Një disa eshtra në vendet e konvergjencës të ketë boshllëqe të vogla, i quajtur një pranverë.

Në kundërshtim me besimin popullor, shumë të rritur në këto dritare trurit është e ekspozuar, ajo është e mbrojtur në mënyrë të besueshme predha e tyre natyrore plus kokës. Dhe prek, kokën pak në këto vende! Falë këtij tiparet strukturore të kafkës gjatë lindjes së fëmijëve natyral kokës mund në një farë mase splyuschuvatysya kur fetusi kalon nëpër kanalin e lindjes së nënës. Shumë moms dhe baballarët janë të tronditur nga Kryetari i porsalindur menjëherë dhe gjatë disa ditëve të ardhshme është zgjatur pak. Kjo është normale!

Me kalimin e kohës, koka është e rrumbullakët pothuajse e drejtë. Vetëm një fëmijë është 6 kroje, ato ndryshojnë në madhësi, dhe ata kanë mbylljen e tyre të kohës, dmth rritje e jashtëzakonshme. (I përkohshëm, i 4) janë pothuajse të padukshme, ato janë të mbyllura ose në kohën e lindjes, apo afër 1 muaj. ashtuquajturi parietal, pasmë) është vendosur në faqen e kockave konvergjencë zverku dhe kockave parietale të kafkës. Në porsalindur, zakonisht këtë pranverë si të mbyllur apo ditëlindje ose një madhësi të vogël, rreth 5 mm (zakonisht ajo mund të hetojë vetëm te fëmijët). Front, ose siç quhet fontanelë të madhe, e vendosur në kurorën, në kryqëzimin e kockave frontale dhe 2 kockave parietale, dhe duket si rombovydnoe, lëkurë zgjatur butësisht pulsating hapje me anën e rreth 2-2, 5 cm. fontanellë shumë i madh përpara në fëmijët në një kohë të ndryshme, zakonisht në varg e 12-16 muaj (ndonjëherë 2, 5, dhe madje edhe më vonë). - Mekanizëm Thermoregulatory kur temperatura e trupit rritet fëmijë (mbi 38 gradë), rreziku i mbinxehjes meninges minimizohet si të nxehtit të tepërt shpëton nëpër burimet membrana; - Fëmijë amortizues në vjeshtë në një sipërfaqe të fortë nuk e vras ​​trurin kur ata janë godet kokën e tij.


Përveç kësaj, disa njerëz të gjeni se duke përdorur një trup pranverë fëmijë mund të marrë një pjesë të energjisë kozmike, dhe në muajt e parë të jetës ka një vizion të veçantë (rritje e jashtëzakonshme e burimeve ajo është e humbur). Pastaj ne do të argumentojnë lidhje ajo buron përpara, sepse nëse prindërit thonë fontanelë, ato nënkuptojnë fontanel të madhe. Shumë prindër që kujdesen pyesin kur shumë i madh fontanelë në fëmijët? Si mund fontanellë duhet të duket e saktë dhe se mjekët e përcaktuara me madhësinë e saj dhe shkalla e rritje e jashtëzakonshme?

Në një të shëndetshme foshnje të plotë-gjatë mund të hetuar fontanel të madhe dhe të mësojnë me një xhungë të lehta në kafkë. Duke vënë një gisht në burimet, ju mund të ndjeni një gurgullimë të vogël. Në Fontanelle pushimit të tensionuar pak i rritur mund të shtrydh gishtin e tij.

Ndërsa bërtasin apo të qarë fëmija bëhet fontanelë të tensionuar. sa mbajtur shtatzëninë. Burimet e vogla thonë se ajo udhëhoqi një jetë të shëndetshme, do të ushqehen mirë dhe mori një pak më shumë se norma e kalciumit dhe vitaminës D. Fontanelle Large tregojnë se shtatzënë kishte përdorur numrin minimal të produkteve të qumështit, ishte duke ecur në ajër të pastër dhe të pasur infeksion intrauterine , lëndimet e lindjes. Në muajt e parë të trurit të tij foshnje po rritet shumë shpejt. Për shkak se burimet mund gjurmë se si të maturimit dhe të trurit funksionin.

Mjeku mund të kontrolloni quajtur (meningjit SHBA) dhe të informojë prindërit nëse ka arsye për alarmin. Ky studim së bashku me një analizë të detajuar të gjakut dhe këshilla endokrinolog ndihmë të krijuar më herët sëmundje të tilla të rrezikshme të tilla si sindromën Down, funksion të pamjaftueshëm tiroide,. Të gjithë, pa përjashtim, prindërit duhet të shqetësojnë shtetin burime shumë në depresion ose shumë konveks. Sipërfaqe konkave shenjë e qartë e dehidrimit të rëndë, e cila ndodh në rastet e helmimit, diarre, aceton, temperaturë të lartë. Mysëti ka gunga të kokën, konfiskimet, sleepiness, të vjella. Menjëherë të thërrasë një fëmijë të shpejtë, dhe të përpiqen për të siguruar qetësinë e saj fëmijën mbërritjes.

Besohet se buron pafavorshme për fëmijët. Më vonë rritje e jashtëzakonshme mund të jetë një shenjë e hydrocephalus, çrregullime metabolike. Rritje e jashtëzakonshme e hershme është shkaktuar Madhësia fillimisht i vogël në lindje e në burime hypervitaminosis dhe gradualisht çon në rritjen e presionit intracranial. Në çdo rast, procesi i mbylljes burime uji neurolog duhet të respektojë dhe të bëjë rekomandimet e duhura.

Në fakt, vështrim i gëzuar fëmija i zgjuar i shëndetshëm është më e rëndësishme se e bëra në dobi shqetësim prindërit kur Fontanelle shumë i madh në fëmijët, vetëm për shkak se ata vetë, historitë e prindërve të tyre para Pranverës vjet mbuluar me bar të vjetër. Dr. Komorowski lucidly shpjegon nëse prindërit shqetësohen për kohën e Fontanelle mbuluar me bar te fëmijët.