Kur dhurojnë gjak për HCG


Testi i gjakut për hCG, si dhe kur të kalojë, deshifrimin Gonadotropin njeriut chorionic (hCG) - një hormon që është prodhuar pas implantimin e embrionit në mitër dhe Chorionic prodhuara (blastoderm). Niveli i hormonit hCG është thelbësor për zhvillimin normal të shtatzanisë, e cila është arsyeja pse ajo është aq e rëndësishme për ta ndjekur atë.

HCG përbëhet prej dy reparteve alfa dhe beta. Për të përcaktuar se testi i shtatzënisë është bërë në përmbajtjen e beta nën-njësi (beta-hCG). Përqendrimi i beta-hCG në gjakun e grave shtatzëna rritur çdo 2-3 ditë me rreth gjysmë. Ai e arriti kulmin në 8-11 javë të shtatzënisë, dhe pastaj fillon të bjerë. HCG Elevated është në: patologjive fetale (Poshtë sindrom, keqformime të shumta) në HCG të ulët është: Për gratë dhe burrat jo-shtatzëna nivele të larta të hCG mund të jetë një shenjë të kancerit të traktit gastrointestinal; Tumoret testicular; tumoret e mushkërive, veshkave, mitrës; mihurnoho drift; kur kryhet aborti (4-5 ditë). Kur HCG të testohen?

Analizat e gjakut për hCG mund të jetë 3-5 ditë vonesë menstruacionet apo 12 ditë pas konceptimit, por prania e hCG në gjak është tashmë 7 ditë pas konceptimit, por saktësia e, dhe do të duhet të gjithë të njëjtën nevojë për të kaluar testin e tij. Në mënyrë për të gjetur dinamika hCG duhet dhuroni gjak tre herë me një diferencë 2 ditë, mundësisht në të njëjtën kohë.


Si për të dhuruar analiza HCG? Testi i gjakut për hCG në mëngjes në një stomak bosh duket nëse analiza duket një ditë, përpara se ai nuk mund të hani për 4-6 orë. Ditë para dorëzimit të analizave për të përjashtuar ushtrimin.

Nëse jeni duke marrë hormonet, është ajo domosdo duhet të informoni mjekun tuaj. Ju lutem vini re se çdo laborator mund të kenë njësitë e tyre të masës, dhe prandaj normë.

Prandaj analiza rasshiforvka hCG është prodhuar në laborator ku është bërë analiza!.